‘Tientallen VW-managers betrokken bij dieselschandaal’

© reuters

Hoewel de directie het ontkent zijn er volgens een Duits weekblad tot 30 VW-managers betrokken bij het manipuleren van emissietests van dieselwagens.

Het Duitse weekblad Der Spiegel meldt woensdag op zijn website dat er in het dieselschandaal bij de Duitse autobouwer Volkswagen tot 30 managers betrokken geweest zijn bij de manipulatie van de emissietesten. Dat is meer dan de ‘kleine groep’ waar eerder over werd gesproken.

Volgens bronnen kan het aantal ‘schuldigen’ nog verder oplopen. De nieuwe topman van Volkswagen Matthias Müller zal het management donderdag bijpraten over de status van het interne onderzoek, de geplande aanpassingen aan auto’s en het mogelijke besparingsprogramma.

De directie van Volkswagen verklaart dat het aantal schuldigen en medeplichtingen waarover dDer Spiegel bericht ‘ongegrond’ is.

Winfried Vahland, voormalige baas van VW-dochter Skoda, verlaat volgens Auto Bild het VW-bedrijf na 25 jaar en zal dus toch niet – zoals eind september was aangekondigd – de nieuwe marktdivisie Noord-Amerika leiden. Volgens de onderneming doet hij dat op eigen verzoek.

Naar verluidt zou hij verbolgen zijn over het feit dat hij is gepasseerd als opvolger van de onlangs vertrokken topman Martin Winterkorn. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content