LVD richt joint venture op met Indiase partner

© belga

De West-Vlaamse machinebouwer LVD Group richt een 50-50 joint venture op met het Indiase Godrej Infotech Limited. Dat meldt het weekblad Trends.

LVD Godrej Infotech, zoals de vennootschap heet, zal in een eerste fase complexe ERP-systemen en aanverwante software-implementaties uitvoeren in België en Noord-Frankrijk, zegt technisch directeur Diederiek Naessens. “We gaan prioritair Infor-producten ondersteunen en daarin heeft Godrej een grote expertise. Infor, het vroegere Baan, is een concurrent van SAP en Microsoft Dynamics.”


Godrej Infotech is de IT-dochter van het Indiase concern Godrej Group, waarmee LVD al tientallen jaren samenwerkt als licentiepartner voor de verdeling van LVD-machines in India. Godrej is een beursgenoteerd conglomeraat dat in diverse industriële segmenten en diensten actief is.


“De bedoeling is om deze vennootschap zachtjes te laten groeien en in de eerste fase vooral op de consultants van onze Indiase partner te steunen. Aangevuld met onze eigen mensen in functie van de projecten die zich aandienen”, zegt Naessens.


LVD heeft al langer ervaring met het opzetten van joint ventures of strategische partnerships. Eind vorig jaar nog werd met het Chinese overheidsbedrijf Hubei Tri-Ring Metalforming Equipment Co. een joint venture opgezet voor de productie van plaatbewerkingsmachines voor de Chinese markt. De joint creëert bijkomende productiecapaciteit naast de bestaande productievestigingen van LVD in België, de VS, Frankrijk, Slowakije en Roemenië.


Het was ook een logische voortzetting van een bestaande intensieve samenwerking. Hubei is al een geruime tijd licentiehouder van LVD en produceert en verkoopt sinds 1981 LVD-afkantpersen en scharen. Sinds 2000 worden ook geselecteerde Strippit CNC revolverponsmachines geproduceerd en verkocht in China. Hubei telt meer dan 1000 personeelsleden in drie fabrieken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het fabriceren van CNC precisieapparatuur.

LD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content