Bernhard Mattes (topman Ford Duitsland): ‘Diesel staat niet ter discussie’

© reuters

Volgens de topman in Duitsland van de Amerikaanse autobouwer Ford, Bernhard Mattes, is er geen enkele reden om te twijfelen aan de voordelen van een dieselmotor.

Bernhard Mattes benadrukt dat de dieselmotor niet ter discussie mag staan na het milieuschandaal bij het Duitse autoconcern Volkswagen.

“Diesel blijft een wezenlijk bestanddeel voor een goede CO2-strategie”, aldus Mattes donderdag tijdens een congres in Berlijn. “Het is nog steeds een van de zuinigste en beste aandrijvingskrachten inzake emissie van CO2. We mogen echt niet de fout maken de dieselmotor nu ter discussie te stellen.”

Het terugdringen van de uitstoot van CO2 is belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. Een diesel scoort daarin beter dan een gelijkaardige benzinemotor. Voor wat betreft de emissie van stikstofoxiden (NOx) en fijn stof doet een diesel het dan weer relatief minder goed dan een gelijkaardige benzinewagen.

Ford benadrukt dat zijn voertuigen niet gemanipuleerd werden, en dat dat ook niet zal gebeuren.

Tot slot meldde Mattes nog dat het handelsmerk ‘made in Germany’ niet beschadigd werd door het dieselschandaal in de Verenigde Staten. Om het vertrouwen van de Amerikaanse klanten te verdienen is geloofwaardigheid nu aan de orde van de dag, aldus Mattes. (Belga/BO)

Partner Content