Belgisch bedrijf CVTrust verstevigt positie in Frankrijk

Diploma halen © Wikimedia commons

Het Belgische bedrijf CVTrust, dat een platform uitbouwde waarop klanten officiële documenten uit het onderwijs kunnen verifiëren, heeft net een contract getekend met Arkhinéo, een filiaal van het Franse overheidsbedrijf Caisse des Dépôts dat documenten archiveert.

CVTrust, dat in 2010 werd opgericht, kan aan de hand van het platform bijvoorbeeld diploma’s, inschrijvingsbewijzen en rapporten verifiëren. Het product, Smartcertificate, wordt reeds afgenomen door 70 klanten, van wie 80 procent uit Frankrijk. De meeste klanten, waaronder handelshogescholen en ingenieursscholen, komen uit de onderwijswereld.

Bedrijven, die gratis gebruik kunnen maken van het product, kunnen zo met een klik controleren of een CV klopt. Voor de scholen is zo’n platform dan weer een beveiligde digitale opslagplaats van documenten.

Klanten zijn bijvoorbeeld Insead, HEC Paris of Sciences Po Paris, net als MIT Sloan School of Management, de businessschool van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology. CVTrust wil in de toekomst evolueren van een platform voor onderwijsgegevens naar een breder platform voor gegevens uit het beroepsleven waarop ook werknemers een digitaal dossier kunnen bijhouden.

Partner Content