Sparen Sparen ING gooit een bommetje in de strijd om de staatsbonmiljarden: tot 4 procent brutorente ING Bank lanceert een termijnrekening op zes en twaalf maanden met een brutorente van 3,80 procent op jaarbasis. Wie zich pre-registreerde krijgt zelfs 4 procent rente. Daarmee komt de nettovergoeding van 2,8 procent op het niveau van de vorige, fiscaalvriendelijke staatsbon.
Geld Geld Zes alternatieven voor de staatsbon Wanneer u dit artikel leest, is de inschrijvingsperiode voor de staatsbon bijna afgelopen of (als u het met enige vertraging leest) afgelopen. Door het ontbreken van een fiscaal voordeel levert de bon dit keer geen uitzonderlijk hoog rendement. Er zijn alternatieven die evenveel of zelfs meer opbrengen.
Geld Geld Update Staatsbon of termijnrekening op 1 jaar? Slechts enkele banken kunnen concurreren met de staatsbon Is de nieuwe eenjarige staatsbon interessanter dan de termijnrekeningen die de banken aanbieden? De staatsbon komt dit keer zonder fiscale korting. Maar of er nu 15 of 30 procent roerende voorheffing afgaat: de staatsbon is bijna niet te kloppen. Slechts enkele banken zetten er hun voet naast, al dan niet met tijdelijke promoties.
Geld Geld Sparen bij deze internetbank brengt ruim 3 keer meer op dan bij Belfius of KBC, maar is ze ook even betrouwbaar? Wie een jaar lang spaart bij een internetbank, haalt maar liefst drie keer meer rendement dan bij een traditionele bank. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van Spaargids. "Het is frappant dat we geleerd hebben om snel van energieleverancier te veranderen, maar ons spaargeld blijft een leven lang geparkeerd bij dezelfde bank", reageert professor economie Jan Bouckaert (UA). Maar is een internetbank een even logische en betrouwbare keuze als een grootbank?
Sparen Sparen Wie zijn de happy few die 3 procent spaarrente kunnen krijgen? De ene bank beloont de grote spaarders en de andere banken geven extra's aan de kleine spaarders. Alle spaarders die tussen twee stoelen vallen, moeten met minder tevreden zijn.
Sparen Sparen Of er nu een staatsbon op 1 jaar komt of niet: dit zijn vier alternatieven De Belgische overheid geeft vier keer per jaar staatsbons uit. Het is nog niet duidelijk of de volgende uitgifte in december een fiscaal voordelige staatsbon op een jaar wordt of niet. Maar spaarders hoeven niet op de staatsbon te wachten. Wij zetten enkele alternatieven, met en zonder fiscaal voordeel, voor u op een rij.
Geld Geld Rente zit weer in de lift: wat betekent dat voor u? De Belgische tienjaarsrente zit een eind boven de 3 procent, op het hoogste peil in elf jaar. Hoe zit het met de spaarrente, de hypotheekrente en al die andere rentevoeten?