Wat is een Trends Gazelle?

Gazellen zwengelen het competitieve vermogen in hun streek aan en beïnvloeden daardoor het ondernemerschap in positieve zin.

Zij werden geselecteerd op basis van een analyse van alle bedrijven uit de Trends Top 100.000, waarbij gekeken werd naar de groei van de omzet (brutomarge bij de kleine ondernemingen), het personeelsbestand en de cashflow.

Om in de Gazellen-lijsten te worden opgenomen moet een bedrijf ten minste vijf jaar oud zijn en in 2010 ten minste twintig werknemers op de loonlijst hebben gehad. Wij gaan op basis van drie criteria na hoe snel een bedrijf is gegroeid, deze keer in de periode 2006-2010. Op basis van de groei in omzet, perso- neelsaangroei en cashflow – die we zowel in absolute als in procentuele cijfers berekenen – wordt een Trends Gazelle per provincie aangeduid.

De honderd grote ondernemingen hadden in het startjaar (in dit geval 2006) een omzet van meer dan 10 miljoen euro. De 75 middelgrote Gazellen boekten een omzet tussen 1 en 10 miljoen euro, terwijl de 25 kleine Gazellen een omzet of brutomarge noteerden van minder dan 1 miljoen euro. Voor het onderzoek baseren we ons uitsluitend op enkelvoudige jaarrekeningen, omdat niet elk bedrijf verplicht is geconsolideerde jaarrekeningen te publiceren.

Luc Huysmans

Meer informatie vindt u op www.trendsgazellen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content