‘Verhalen vertellen’

WIE

Tom Van de Vreken (46)

WORDT

Senior PR advisor Randstad Group en woordvoerder van Tempo-Team.

WAS

“Na mijn studie bedrijfscommunicatie heb ik drie jaar als projectcoördinator bij het Antwerpse provinciebestuur gewerkt. In 2000 werd ik algemeen woordvoerder van De Lijn, wat ik bijna negentien jaar heb gedaan. Er was ook een korte passage bij Proximus. Daarnaast leid ik aan Thomas More in Mechelen studenten op tot woordvoerder, en aan Ehsal Management School maak ik professionals wegwijs in de omgang met de pers. In mijn eigen opleiding kwam dat niet echt aan bod. Daarom heb ik meteen ja gezegd toen ik de vraag kreeg om geïnteresseerde mensen mijn ervaring mee te geven.”

WIL

“Mijn nieuwe job bij Randstad Group omvat het woordvoerderschap van Tempo-Team en een bredere communicatierol voor Randstad. Dat vereist een nauwe samenwerking met de collega’s van sociale media, marketing, interne communicatie en bovenal de mensen op het terrein. Bij De Lijn heb ik geleerd dat elke dienst interessante verhalen heeft, maar ze landen niet zomaar op je bureau.

“De meeste woordvoerders gaan na maximaal tien jaar iets compleet anders doen. Ik heb het dubbel zolang met veel zin gedaan bij De Lijn, maar was toe aan iets nieuws. Het woordvoerderschap zet ik graag voort. Randstad is met een erg interessante materie bezig. Een groot deel van ons leven werken we. Daarover valt heel wat te vertellen: zowel de evoluties op de arbeidsmarkt als wat allemaal komt kijken bij onze dagelijkse job. Ik denk daar graag mee over na en wil dat verhaal vertellen.”

VRIJE TIJD

“In mijn vrije tijd ga ik fietsen, lopen, sta ik langs de zijlijn bij mijn zonen of woon ik een concert bij. Ik organiseer ook jaarlijks de Nacht van de Woordvoerder.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content