POSTCODE 8380 8490

‘T MOLENTJE

8380 Zeebrugge, Baron de Maerelaan 211

tel.: 050 54 61 64, fax: 050 54 79 94

e-mail: molentje@pi.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: inventieve, moderne, vegetarische schotels

chef: Philippe Nuyens en Danny Horseele

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.15 tot 21.15 u.

sluitingsdag: wo, zo

vakantie: een week in maart, een week in juni, drie weken in september

prijzen: lunch: 40 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 48 euro tot 105 euro – dranken: aperitief: 13 euro – fles water: 7 euro – glas bier: 3 euro

traiteur

specialiteiten: langoustines op drie manieren: 48 euro – sint-jakobsschelpen: 40 euro – rug van speenvarken met erwtjes en chocoladesaus: 35 euro – zonnevis met olijfjes en salsa van gekonfijte tomaat: 37 euro – warme chocolademousse met olijfolie: 13 euro

accommodatie: parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

decor: modern

Danny Horseele vormt een team met zijn chef Philippe Nuyens: het duo gaat uitzonderlijk creatief te werk en hun delicate keuken behoort tot de absolute top in Vlaanderen. Bij de samenstelling zijn contrasten in kleur, textuur en smaak belangrijk. Exotische producten zorgen voor nieuwe sensaties, zoals pikante chili’s en het parfum van citroengras, twee ingrediënten die zich goed laten combineren met inlandse producten, zoals konijn, gevogelte, vis en schaaldieren. Contrasterende texturen, zoals zachte tartaar van rauwe tonijn of langoustines met een krokantje van aardappel of maniok, maken de bereidingen alleen maar boeiender. ‘t Molentje is blijvend in beweging!

Terras.

MANOIR STUIVENBERG

8490 Varsenare, Gistelsteenweg 27

tel.: 050 38 15 02, fax: 050 38 28 92

e-mail: info@manoirstuivenberg.be

internet: www.manoirstuivenberg.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, klassiek-moderne, vegetarische schotels

chef: Eddy en Johan Scherrens

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 18.30 tot 21.30 u.

sluitingsdag: zo-av, ma, di-av

prijzen: à la carte: 67 euro – lunch: 42 euro – lunch drank inbegrepen: 57 euro – menu’s van 62 euro tot 77 euro – dranken: aperitief: 10 euro – fles water: 7 euro – glas bier: 2,50 euro

specialiteiten: pavé van kabeljauw met grijze garnalen en kruidenjus: 31 euro – vissoep van de Noordzee: 33,50 euro – duivenborst gegrild en crapaudine: 42 euro – warme soufflé met vanille en chocoladesaus: 14,87 euro

accommodatie: feestzaal (300 pers.), seminarie-infrastructuur (300 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten – logies (9 kamers van 138 euro tot 162 euro), voorzieningen voor gehandicapten, airconditioning

speciale activiteiten: weekendarrangementen

decor: romantisch, luxueus

De familie Scherrens heeft een onooglijk huis uitgebouwd tot een van de mooiste manors van Vlaanderen, met oranjerie en Franse binnentuin. Het indrukwekkende Molteni-fornuis in de open keuken is de werkplek van de broers Eddy en Johan. Een derde broer, Filip, heeft de zakelijke leiding van dit gastronomische imperium. In een somptueus decor wordt een geraffineerde, rijke feestkeuken op het bord geschilderd, gerechten vol nuances, subtiliteiten en parfums. Zoals: getruffeerde risotto met melkvarkenswang en gebakken sint-jakobsschelpjes of gebakken nieroogkreeftjes met gember, salade met curry en ansjovis. Machtige wijnkelder. Niet schrikken van de rekening.

Terras, snelmenu mogelijk, privacy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content