POSTCODE 8380 8490
‘T MOLENTJE
8380 Zeebrugge, Baron de Maerelaan 211
tel.: 050 54 61 64, fax: 050 54 79 94
e-mail: molentje@pi.be
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: inventieve, moderne, vegetarische schotels
chef: Philippe Nuyens en Danny Horseele
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.15 tot 21.15 u.
sluitingsdag: wo, zo
vakantie: een week in maart, een week in juni, drie weken in september
prijzen: lunch: 40 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 48 euro tot 105 euro – dranken: aperitief: 13 euro – fles water: 7 euro – glas bier: 3 euro
traiteur
specialiteiten: langoustines op drie manieren: 48 euro – sint-jakobsschelpen: 40 euro – rug van speenvarken met erwtjes en chocoladesaus: 35 euro – zonnevis met olijfjes en salsa van gekonfijte tomaat: 37 euro – warme chocolademousse met olijfolie: 13 euro
accommodatie: parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten
decor: modern
Danny Horseele vormt een team met zijn chef Philippe Nuyens: het duo gaat uitzonderlijk creatief te werk en hun delicate keuken behoort tot de absolute top in Vlaanderen. Bij de samenstelling zijn contrasten in kleur, textuur en smaak belangrijk. Exotische producten zorgen voor nieuwe sensaties, zoals pikante chili’s en het parfum van citroengras, twee ingrediënten die zich goed laten combineren met inlandse producten, zoals konijn, gevogelte, vis en schaaldieren. Contrasterende texturen, zoals zachte tartaar van rauwe tonijn of langoustines met een krokantje van aardappel of maniok, maken de bereidingen alleen maar boeiender. ‘t Molentje is blijvend in beweging!
Terras.
MANOIR STUIVENBERG
8490 Varsenare, Gistelsteenweg 27
tel.: 050 38 15 02, fax: 050 38 28 92
e-mail: info@manoirstuivenberg.be
internet: www.manoirstuivenberg.be
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: Frans-Belgische, klassiek-moderne, vegetarische schotels
chef: Eddy en Johan Scherrens
keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 18.30 tot 21.30 u.
sluitingsdag: zo-av, ma, di-av
prijzen: à la carte: 67 euro – lunch: 42 euro – lunch drank inbegrepen: 57 euro – menu’s van 62 euro tot 77 euro – dranken: aperitief: 10 euro – fles water: 7 euro – glas bier: 2,50 euro
specialiteiten: pavé van kabeljauw met grijze garnalen en kruidenjus: 31 euro – vissoep van de Noordzee: 33,50 euro – duivenborst gegrild en crapaudine: 42 euro – warme soufflé met vanille en chocoladesaus: 14,87 euro
accommodatie: feestzaal (300 pers.), seminarie-infrastructuur (300 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten – logies (9 kamers van 138 euro tot 162 euro), voorzieningen voor gehandicapten, airconditioning
speciale activiteiten: weekendarrangementen
decor: romantisch, luxueus
De familie Scherrens heeft een onooglijk huis uitgebouwd tot een van de mooiste manors van Vlaanderen, met oranjerie en Franse binnentuin. Het indrukwekkende Molteni-fornuis in de open keuken is de werkplek van de broers Eddy en Johan. Een derde broer, Filip, heeft de zakelijke leiding van dit gastronomische imperium. In een somptueus decor wordt een geraffineerde, rijke feestkeuken op het bord geschilderd, gerechten vol nuances, subtiliteiten en parfums. Zoals: getruffeerde risotto met melkvarkenswang en gebakken sint-jakobsschelpjes of gebakken nieroogkreeftjes met gember, salade met curry en ansjovis. Machtige wijnkelder. Niet schrikken van de rekening.
Terras, snelmenu mogelijk, privacy.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier