Live op Trends Summer University 2023
Live

Van een openhartige Alexander De Croo tot de netflixisering van onze economie: dit was Trends Summer University 2023 (+ foto’s)

Laatste update 2 september 2023, 13:31

De 10de editie van Trends Summer University zit erop. Trends bracht vrijdag 1 en zaterdag 2 september de belangrijkste Belgische bedrijfsleiders en andere prominente gasten, onder wie premier Alexander De Croo en eurocommissaris Didier Reynders, samen in hotel La Réserve in Knokke om te discussiëren over economische en politieke thema’s. Herlees hier de debatten en bekijk de video-interviews in onze liveblog. Een uitgebreide fotoreeks vindt u onderaan dit artikel.    

Trends Summer University opende vrijdag met een keynote van Ilham Kadri (CEO van Solvay), gevolgd door een debat met Rika Coppens (CEO van House of HR), de Trends Manager van het Jaar 2022. Zij vertelde onder meer hoe CEO’s zelf eerst vernieuwing moeten uitstralen als ze succesvol met hun bedrijf de markt willen ontwrichten.

Later op de dag spraken Marc Raisière (CEO van Belfius) en premier Alexander De Croo over de groeikansen van België en de rol van innovatie, terwijl Proximus-CEO Guillaume Boutin deel nam aan een debat over de ‘netflixisering’ van onze economie.

Zaterdag sprak de Amerikaanse ambassadeur Michael Adler met eurocommissaris Didier Reynders over onze industrie. Die krijgt te maken met uitdagingen op het vlak van klimaat, energie en geopolitiek. Adler praatte ook over de concurrentie van Europa ten opzichte van de VS.

Herlees hieronder de belangrijkste momenten van deze toespraken en debatten:

Bekijk hieronder een uitgebreide fotoreeks:

Klik op de foto om te vergroten.
Copyright: Dann en Leyla Hesna.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content