“Ik besef in welke luxepositie ik me bevind”

Bob Verbeeck © Karel Duerinckx

” Rust. Als er één woord is dat mijn weekends typeert dan is het dat wel. Die rust komt vooral voort uit het ontbreken van vaste afspraken, niet zozeer uit een strikte opdeling tussen werk en vrije tijd. Ik associeer namelijk niet alleen vrije tijd met wat ik graag doe, zoals dat bij anderen soms wel het geval is. Ook mijn werkweek is gevuld met activiteiten die ik het liefst doe. Dat hangt zeker samen met het feit dat ik Golazo samen met mijn echtgenote ben gestart en dat het altijd onderdeel van ons dagelijks bestaan is geweest. Het enige dat mij doet denken aan werk, is de tijd die ik spendeer in files of in het vliegtuig.

“Ik besef in welke luxepositie ik me daardoor bevind. Met het verstrijken van de jaren is me dat nog duidelijker geworden. Bij het opstarten van een bedrijf zijn er sowieso eerst extra complicaties. Je hebt je zingeving nog niet helemaal bepaald en kunt op dat moment nog niet steunen op een sterk uitgebouwd team. Je vraagt je dan ook af of je je plan wel zal kunnen waarmaken en of je voldoende financiële middelen zal vinden. Nu Golazo bijna dertig jaar bestaat, is het organisatorische gedeelte intussen wel gestructureerd. Ook dat geeft rust.

“Daardoor kan ik niet alleen tijdens het weekend uitgebreid sporten, maar kan ik ook doorheen de week dagelijks minstens een half uur bewegen. Het is me een tijdlang niet gelukt om dat in mijn planning op te nemen, maar nu ik opnieuw elke dag sport weet ik weer dat het een belangrijk onderdeel van de dag is. Planning is trouwens nooit een goed excuus om niet te bewegen. Mensen denken soms dat sporten niets voor hen is, maar bewegen kan iedereen. Vergaderen kan je bijvoorbeeld ook al wandelend.

Netwerken

“Zelf nam ik in de jaren tachtig als loper deel aan de Olympische Spelen en ben ik de sport professioneel blijven beoefenen tot ik vijfentwintig was. Later werd ik een recreatieve loper, maar intussen ben ik overgeschakeld op fietsen. Dat heeft als voordeel dat je minder snel een blessure oploopt, zeker als je wat ouder wordt. Bovendien kan je tijdens het fietsen ook grotere afstanden afleggen en kan je het makkelijker met anderen doen.

“Sommigen noemen dat dan netwerken, een woord dat ook een professionele connotatie heeft. Terwijl ik hoop dat mensen de hele tijd zoveel mogelijk netwerken. Mensen zijn nu eenmaal sociale dieren, dus contact met anderen is essentieel. Of dat nu tijdens het sporten is of niet. Natuurlijk heeft bewegen in gezelschap een verrijkend effect omdat je ideeën kunt uitwisselen en omdat je over de dingen des levens kan praten. Tegelijkertijd is ook de tijd voor jezelf toch enorm belangrijk.

Doelstellingen

“Sporten zorgt er tenslotte voor dat je je hoofd helemaal kan leegmaken. Het heeft ook een reinigend effect op het lichaam, dat voel ik zelf heel intens. Je gaat in een modus waarbij je je overgeeft aan de natuur en aan de inspanning. Dat bezorgt je een vrij gevoel. Na het sporten voel ik me altijd helemaal opgeladen.

“Daarom benadruk ik ook zo dat mensen er gewoon van moeten genieten. Als je in de rest van je leven al zoveel doelstellingen moet halen, moet je ook niet nog eens de tijd die je hebt om te bewegen overladen met doelen. Als je dan een marathon in minder dan drie uur wilt uitlopen, wordt ook sporten een opdracht. Al stel ik zelf ook sportieve doelen, hoor. Ze mogen alleen niet centraal staan en het plezier overschouwen. Maar nu moet ik me bijvoorbeeld toch voorbereiden op een fietsweekend in de Provence. Om mijn twee vrienden te kunnen bijhouden, moet ik mijn conditie nog wat bijschaven. ( lacht)”

Bob Verbeeck (58)

CEO Golazo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content