ELEKTRONISCHE HANDEL

Site. The Sharper Image (Verenigde Staten)

Adres. http://www.sharperimage.com

Toelichting. De bekendste winkel van gadgets ter wereld biedt alles van zijn catalogus aan. Honderden artikelen (auto, decoratie, fitness, elektronica, fun en solden) toegankelijk via een opzoektool met als variabele het bedrag dat u wenst te besteden. Je zou wel alles willen kopen, van zolen met een verfrissende gel (20 dollar) tot het Batman-kostuum voor volwassenen (400 dollar). Helaas, leveringen zijn beperkt tot de VS.

Site. Heinnie Haynes (Groot-Brittannië)

Adres. http://www.heinnie.com

Toelichting. De firma H&H biedt zeer bijzondere producten aan die per correspondentie verkocht worden. De Zwitserse messen en horloges Victorinox, de Mag-Lite-lampen en de Gerber-gereedschappen. De site is een sobere aanvulling op de papieren catalogus en biedt een echt on line-betalingssysteem aan. De artikelen zijn overal leverbaar tegen zeer interessante prijzen. Wij hebben via het Internet enkel de catalogus van de site besteld op 3 augustus. Binnen de 24 uur hadden we hem ontvangen.

Site. Euro-Net Market (Frankrijk)

Adres. http://www.euronetmarket.com

Toelichting. De winkelstraat waarin ENM ons uitnodigt rond te wandelen telt vier winkels : lingerie, informatica, wijnen en artikels voorbehouden voor volwassenen. De site biedt de keuze tussen twee talen (Frans/Engels) en verschillende munteenheden, in totaal 14 maar de Belgische frank is er niet bij. De lijst van producten is echter zo pover dat we er geen aanstoot aan nemen. Bovendien is de wijn enkel in Frankrijk leverbaar.

Site. Internet Bookshop (UK)

Adres. http://www.bookshop.co.uk

Toelichting. Net als het Amerikaanse Amazon. com beweert de in Oxford gevestigde Internet Bookshop dat hij de grootste boekhandel op het Net is. Een ander punt van overeenkomst : beide bedrijven staan op de Beurs genoteerd. De Internet Bookshop is bij ons weinig bekend maar verdient meer aandacht, ook al blijft zijn aanbod beperkt tot Engelse en Amerikaanse boeken. Het zoeken gaat erg vlot, net als de betaling (met kredietkaart, on line of per fax). De opvolging van de bestellingen is goed georganiseerd in de vorm van een rekeningsysteem, waarbij elke aankoop via e-mail wordt bevestigd. De verzendingskosten bedragen 3,5 pond (ongeveer 210 frank) per boek, maar de prijzen en de keuze zijn interessanter dan in de Belgische boekhandels. Gemiddelde leveringstermijn : één tot twee weken. Anders dan bij Amazon is een spoedbestelling (uiteraard tegen meerprijs) door DHL hier niet mogelijk.

Site. Aux Vins de France (Frankrijk)

Adres. http://www.avfr.com

Toelichting. Aux Vins de France is een geslaagd initiatief van een restaurateur uit Perpignan. Zijn grote troef is de uitstekende selectie van zijn wijnen het is niet de bedoeling een enorme keuze aan te bieden, maar wel een beperkt aantal toppers uit elke wijnstreek. Zo vinden we hier een Châteauneuf du Pape Domaine du Vieux Télégraphe 1992 voor 85 FF (ongeveer 550 frank), wat erg correct lijkt. Er moeten natuurlijk wel verzendingskosten worden betaald : 89 FF (ongeveer 580 frank) voor 1 tot 6 flessen. De betaling gebeurt on line, met een systeem van het Crédit Mutuel. Jammer genoeg was onze bestelling na drie weken nog niet geleverd en ontvingen we geen enkele informatie per e-mail. Enige troost : het betaalsysteem werkt uitstekend, want het geld is van onze rekening gedebiteerd…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content