Duvel Moortgat neemt Franse brouwerij Brasserie Du Mont-Blanc over

Duvel Moortgat © Belga Image
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Duvel Moortgat neemt de Franse brouwerij Brasserie du Mont-Blanc over. Het wordt de dertiende brouwerij in het bezit van het familiebedrijf uit Puurs-Sint-Amands, de eerste in Frankrijk. Brasserie du Mont Blanc draaide vorig jaar een omzet van 33 miljoen euro.

Duvel Moortgat stuurde het nieuws van de overname maandagochtend de wereld in, maar wil geen financiële details bekendmaken.

Lees verder onder de video

Gletsjerwater van de Mont Blanc

De brouwerij Brasserie du Mont-Blanc, zoals ze vandaag bestaat, werd in 1999 (al bestaat de naam al sinds 1821) opgericht door Sylvain Chiron, die nog steeds de eigenaar is. Ze is gelegen in La Motte-Servolex, vlak bij de Mont Blanc. Alle bieren worden er gebrouwen met gletsjerwater.

Brasserie du Mont-Blanc, waar 60 mensen werken, draaide vorig jaar een omzet van 33 miljoen euro. Er werd 110.000 hectoliter aan speciaalbier gebrouwen, waaronder La Rousse, La Blanche, La Blonde en La Cristal en La Cristal IPA. Sinds kort produceert Brasserie du Mont-Blanc ook whisky. De brouwerij werd in 2023 verkozen tot brouwerij van het jaar op de World Beer Awards.

Geen onbekenden

Sylvain Chiron en Michel Moortgat, de CEO van Duvel Moortgat, zijn geen onbekenden voor elkaar. De nonkel van Michel Moortgat hielp Chiron met de opstart meer dan twintig jaar geleden, vermeldt Duvel Moortgat in het persbericht.

Chiron blijft aandeelhouder en zal als oprichter betrokken blijven bij de brouwerij, klinkt het.

Dertiende brouwerij van Duvel Moortgat

Duvel Moortgat is vooral bekend als brouwer van Duvel, maar heeft ook merken als Chouffe, Vedett en Liefmans in portefeuille.

Brasserie du Mont-Blanc wordt de dertiende brouwerij in het portfolio van het familiebedrijf uit Puurs-Sint-Amands, en de eerste in Frankrijk. Duvel Moortgat bezit ook Brasserie d’Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen, Brouwerij Liefmans in Oudenaarde, Brouwerij Bernard in Tsjechië, Brewery Ommegang in New York, Boulevard Brewing Company in Kansas City, Firestone Walker in Californië, Brouwerij ’t IJ in Amsterdam, Birrificio del Ducato in Italië en Chaba Brewing en Tianjin Brewery in China.

Duvel Moortgat boekte vorig jaar een omzet van 583 miljoen euro en een nettowinst van 76,2 miljoen euro. Het bedrijf is, samen met zijn horecapanden, bijna 2 miljard euro waard. Dat bleek recent nog uit de eerste balans van de nv PBM Holding, de vorig jaar opgerichte splitholding van de familie Moortgat.

Lees meer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content