Roularta komt in top 10 van meest aantrekkelijke werkgevers, volgens bevraging Randstad

Roularta-CEO Xavier Bouckaert

HR-dienstverlener Randstad onderzoekt jaarlijks de aantrekkelijkheid van de grootste werkgevers in België. Biofarmabedrijf GSK voert voor het tweede jaar op rij de rangschikking aan. Mediabedrijf Roularta komt dit jaar als een van de sterkste stijgers in de top tien terecht.

Met zes titels in totaal wordt GSK ook recordhouder, zegt Randstad. Van de mensen die het bedrijf kennen, zegt 55 procent er graag tot heel graag bij te willen werken. “De ’employer brand’ van GSK vertoont geen zwakke plekken”, zegt Randstad. “Het bedrijf scoort het best op vlak van ‘financiële gezondheid’, ‘loon en voordelen’ en ‘toekomstmogelijkheden’. GSK scoort op bijna alle criteria beter dan het globale gemiddelde. Alleen inzake ‘balans werk-privé’ zit GSK net onder het gemiddelde.”

De top drie wordt vervolledigd door Société Générale de Surveillance (SGS), de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, en mediagroep DPG Media. Dan volgen Brussels Network Operation (BNO), Colas, Brussels Airport, VRT, Roularta Media Group, TUI en UCB.

Roularta, uitgever van onder meer Trends, Knack en Libelle, is een van de vier sterkste stijgers in de ranking. Het klom in een jaar tijd 44 plaatsen omhoog: van plaats 52 in 2023 naar plaats 8.

Wat zijn de criteria

Uit de bevraging bij 12.000 respondenten blijkt dat een aantrekkelijk loon en voordelen, een goede werk-privébalans en een prettige werksfeer de belangrijkste criteria zijn om voor een bedrijf of organisatie te kiezen.

Werkzekerheid, in tijden van crisis het belangrijkste criterium, staat nu pas op de vierde plaats. Dat heeft volgens Randstad te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Mensen zijn er geruster op dat ze indien nodig een andere job kunnen vinden. 

Die krapte leidt daarentegen niet tot meer veeleisende respondenten. “Globaal is er een afname in de scores, wat betekent dat respondenten gemiddeld iets minder criteria hebben aangeduid dan vorig jaar. Ondanks de grote krapte op de arbeidsmarkt nemen de eisen die men stelt aan werk(gevers) dus niet toe”, klinkt het. 

Partner Content