Beleggerscompetitie neemt vliegende start

De Beleggerscompetitie van Trends en Keytrade Bank neemt een verschroeiende start. Een recordaantal deelnemers strijdt om de overwinning in de algemene en de studentencompetitie.

De Beleggerscompetitie van Trends en Keytrade Bank neemt een verschroeiende start. Een recordaantal deelnemers strijdt om de overwinning in de algemene en de studentencompetitie.

Het succes van de editie 2013 van de Beleggerscompetitie lijkt nu al verzekerd. Op de eerste dag waren meer dan 17.500 deelnemers ingeschreven. Dat is 25 procent meer dan vorig jaar aan het einde van de wedstrijd, wat toen al een record was. Inschrijven kan nog altijd, ook de volgende dagen en weken nog.

De eerste competitiedag werd het klassement weinig verrassend aangevoerd door de deelnemers die ten volle profiteerden van de mogelijkheid om vijf vrienden uit te nodigen en zo 2.500 euro extra verdienden. Ook vooraan in het peleton waren de deelnemers terug te vinden die de dagelijkse quiz correct beantwoordden en zij die ingezet hebben op ingezet hebben op een positie à la baisse via trackers als de Lyxor XBear CAC40. Een tracker waarmee men short gaat met een hefboom op de CAC40 en die bij een daling van de CAC40 van bv. 2%, onmiddellijk een rendement van 4% geeft.

Stand van zaken op de beurzen

In Europa regent het berichten over double dip recessies. Groot-Britannië en België verkeren in dat geval en dat zijn niet de enige landen. De Amerikaanse beurzen zijn daarentegen aanbeland op het hoogste peil van de afgelopen jaren. De leidinggevende Dow Jones index sloot vorige week vrijdag voor het eerst in karen boven de weerstand op 14000 en bereikte daarmee het hoogste peil sinds 2007. Ook de S&P500 heeft de opgaande lijn te pakken. Alleen de Nasdaq-index, die de technologieaandelen bevat, blijft wat achter. Dat heeft veel te maken met de tegenvallende kwartaalcijfers van Apple Computer.

Mikt u op een verdere stijging, dan kunt u goed geld verdienen via de aankoop van een turbo long. Natuurlijk stijgen de aandelenmarkten niet in een ruk door. Soms kan het goed zijn om baisseposities op te zetten en in de Beleggerscompetitie kunt u dit via de aankoop van twee trackers short met een hefboom en via de aankoop van turbo’s short op de Nederlandse AEX-index of de Duitse DAX-index. Bij het opzetten mogen turbo’s maximaal 5% van de waarde van uw portefeuille bedragen. Dit is immers geen loutere turbocompetitie. Vergeet zeker niet de dagelijkse quizvraag te beantwoorden, want een juist antwoord levert u 250 EUR virtueel kapitaal op.

Turboweetje

Turbo’s zijn interessante afgeleide producten die het grote voordeel boven opties hebben dat u geen premie betaalt en dat ze geen vaste vervaldatum hebben. Er bestaan zowel turbo’s long om in te spelen op een stijging van de onderliggende waarde, als turbo’s short voor beleggers die mikken op een daling. Interessant is dat turbo’s verschillende hefbomen hebben. Zo kunt u bijv. een turbo long op de AEX uitgegeven door ABN Amro kopen met een stoploss van 340,40 en een financieringsniveau van 334. De AEX-index noteert 356,22 en dat betekent dat die turbo momenteel een hefboom van 16,05 heeft. Een andere mogelijkheid om te mikken op een stijging van deze index bestaat erin om de turbo long AEX met stoploss 350,5 en financieringsniveau 343,85 te kopen. Deze turbo heeft een hefboom van 28,73. Turbo’s met de hoogste hefboom bezitten hogere winstkansen, maar zijn riskanter omdat ze sneller kunnen worden uitgestopt. Wanneer de AEX, al is het maar even onder 350,5 duikelt, wordt laatstgenoemde turbo immers onherroepelijk uitgestopt. U krijgt dan nog een restwaarde uitgekeerd, maar het grootste gedeelte van uw inzet gaat verloren.

De winnaars van de Beleggerscompetitie worden bekendgemaakt op vrijdag 17 mei 2013.

Schrijf hier in om deel te nemen aan de Beleggerscompetitie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content