Ex-winnares Beleggerscompetitie: ‘Ontdek beleggen zonder risico’

© ThinkStock

De Beleggerscompetitie 2013 geeft u de kans om kennis te maken met beleggen zonder risico echt geld te verliezen. Vorig jaar ging Lien Olivier uit Izegem met de hoofdprijs aan de haal.

De Beleggerscompetitie geeft u de kans om kennis te maken met beleggen zonder risico echt geld te verliezen. De winnaar van de wedstrijd maakt bovendien kans op een Ford Kuga (algemeen klassement) of ECOSport (studenten). Vorig jaar ging Lien Olivier uit Izegem met de hoofdprijs aan de haal.

Trends.be: Wat deed u vorig jaar beter dan de andere spelers?

Lien Olivier: Ik denk dat ik mijn overwinning vooral te danken heb aan het actief beheren van mijn portefeuille. De volledige portefeuille durven beleggen om zo ten volle te kunnen profiteren van een stijging. Maar natuurlijk ook tijdig de winst verzilveren en dan even de kat uit de boom kijken.

Trends.be: Om welke reden(en) raadt u mensen aan om deel te nemen?

Deelnemen moet je vooral doen om eens te ervaren wat beleggen is zonder dat er risico’s aan vasthangen. Het is interessant om te kijken of je een hoger rendement haalt met je portefeuille dan de prestaties van de Bel20. De prestaties van de Bel20 wordt veelal gebruikt als een referentie. Ik neem dit jaar zelf opnieuw deel.

Trends.be: Welke tips kan u deelnemers meegeven?

Beheer je portefeuille actief want de periode van de competitie is te kort voor een ‘buy-and-hold’-strategie.

De Beleggerscompetitie 2013 start op maandag 4 februari bij de opening van de Euronext-beurzen en loopt tot en met vrijdag 17 mei bij de sluiting van de Euronext-beurzen. Er wordt een algemene en een studentencompetitie georganiseerd. Meer info op beleggerscompetitie.knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content