Beleggerscompetitie: Stilte voor de storm

© Getty Images/iStockphoto

De deelnemers aan de Beleggerscompetitie die hebben ingespeeld op dalende koersen – zoals tompau, de winnaar van het tweede weekklassement – gooiden hoge ogen. We verwachten grotere schommelingen op de beurzen in de loop van de komende weken.

Tijdens de afgelopen week vonden weinig opvallende gebeurtenissen plaats. Donald Trump stuitte op een njet van het Amerikaanse Congres voor zijn aanpassing van Obamacare, nochtans een van zijn stokpaardjes. Hij trok wijselijk zijn wetsontwerp terug. Zijn prestige kreeg daardoor een flinke knauw. De Amerikaanse beurzen kregen maandag plotseling rake klappen, zonder eigenlijke reden. Sommige analisten geven als verklaring dat de beurzen sinds de verkiezing van Trump al met 18 procent waren gestegen. Andere analisten waarschuwen dat er een forse baisse voor de deur staat.

Vorige week zetten we uiteen hoe de deelnemers aan de Beleggerscompetitie daarop konden inspelen. Degene die dat hebben gedaan – zoals tompau, de winnaar van het tweede weekklassement – gooiden hoge ogen. We verwachten grotere schommelingen op de beurzen in de loop van de komende weken.

De portefeuille Surfistaaa sleepte de vijfde weekprijs in de wacht. Hij won in één week 7,73 procent won. Hij begon de week met 100.599 euro. Dat toont nog eens aan dat de weekprijs in het bereik ligt van lager gerangschikte deelnemers. Ook tijdens de vijfde spelweek werden geen sensationele resultaten geboekt.

Goed om te weten is dat vrienden zich tijdig moeten inschrijven en een portefeuille moeten aanmaken om het virtuele geld nog te doen meetellen voor het weekklassement. Surfistaaa profiteerde maximaal van die mogelijkheid. Het virtuele geld voor de uitnodiging van vijf vrienden (2500 euro) plus 500 euro voor het delen van de Beleggerscompetitie op Facebook zorgden voor een aardige 3000 euro extra. Hij verdiende maandag wel goed geld via de aankoop van een turbo short op de DAX-index, die hij woensdag met een winst van 1500 euro verkocht. Woensdag kocht hij een rist Duitse aandelen die sindsdien een redelijke stijging lieten zien.

Omdat de beurzen vrij weinig bewogen, veranderden de posities in de top van het klassement ook weinig. De portefeuille succes-sie blijft de rangschikking aanvoeren. Die speler verkocht donderdag de meeste aandelen. Hij heeft nog twee aandelen in portefeuille, naast een turbo short op de Franse CAC-index. Op de tweede plaats nestelde zich een nieuwkomer, bvv. Die deelnemer liquideerde in de loop van vorige week een groot deel van zijn portefeuille, maar hij kocht vrijdag een turbo long op de Bel-20, zodat hij mikt op een nieuwe hausse. Superschtylé, de leider in het studentenklassement, is terug van weggeweest. Vanessa7 is een andere nieuwkomer, terwijl tompau heel consequent à la baisse ging. Die strategie legde hem geen windeieren. Hij stond zelfs even aan de leiding in het algemene klassement, maar zakte terug naar de vijfde plaats.

In het wedstrijdreglement staat dat spelers alleen virtueel geld krijgen voor het uitnodigen van vrienden als ze dat ten laatste doen op vrijdag 31 maart 2017. Na die periode kunt u nog altijd vrienden uitnodigen, maar ontvangt u geen virtueel geld meer. U kunt maximaal 2500 euro in de wacht slepen voor het uitnodigen van vijf vrienden die op de link klikken én een portefeuille aanmaken. Dat belet niet dat u meer vrienden kunt uitnodigen. Ook voor het delen op Facebook is de uiterste datum 31 maart om 500 euro virtueel geld te krijgen.

Voorlopige stand 24 maart 2017*

Algemeen

1 succces-sie +18,14%

2 bvv +17,42%

3 Superschtylé +17,17%

4 Vanessa7 +16,55%

5 tompau +15,56%

Studenten

1 Superschtylé +17,17%

2 henro +14,26%

3 DeKrachtVanBehangpapier +14,12%

4 realme +12,71%

5 MijnPortefeuilleRP +12,56%

*Onder voorbehoud van goedkeuring door de gerechtsdeurwaarder

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content