Aflossing van wacht aan de kop: DriesB winnaar zesde weekklassement +8,21%

© Getty Images/iStockphoto

Tijdens de afgelopen week gebeurde andermaal niet bijzonder veel. Het resultatenseizoen liep ten einde op 31 maart 2017, maar veel sensationeels hielden de laatste publicaties niet in. Toch werden aandelen als Daimler en Exmar door de beleggers naar het strafbankje gezonden, terwijl bpost klappen kreeg omdat de BIPT weigerde om de prijs voor postzegels te verhogen. Hoewel de Amerikaanse Nasdaqbeurs opnieuw topkoersen bereikte, was dat niet het geval voor de prestigieuze Dow Jones Industrials Index. Die ondervindt nog steeds de nadelige gevolgen van het afblazen van Trumpcare. Bovendien wil de ex-adviseur van Trump, Michael Flynn, onthullingen brengen in ruil voor immuniteit. Ook dat voornemen kan de nieuwe Amerikaanse president in nauwe schoentjes brengen.

Wanneer het tot een Trumpgate komt, leidt het weinig twijfel dat de Amerikaanse beurzen rake klappen zullen krijgen, zeker in de wetenschape dat de Amerikaanse aandelen sinds de verkiezing van Trump een stijging met bijna 20 procent lieten optekenen. Een andere factor die de Europese beurzen kan beïnvloeden zijn de Franse presidentsverkiezingen. Wanneer de extreemrechtse kandidate Marine Le Pen het niet haalt, kan de Franse beurs aan een nieuw rondje stijging beginnen. We schreven dan wel dat het resultatenseizoen ten einde was, maar de resultaten over het eerste kwartaal zullen spoedig weer binnenlopen. Traditioneel wordt de spits afgebeten door het Amerikaanse Alcoa, maar dat aandeel kunt u niet verhandelen bij de Beleggerscompetitie. Meevallende cijfers kunnen wel de trend zetten.

Winnaar week zes

De zesde spelweek groeide andermaal uit tot een spannend spektakel, waarbij meer dan waarschijnlijk een aantal protagonisten nagelbijtend toekeken wie met de begeerde prijs (1.000 EUR in aandelen) aan de haal zou gaan. Uiteindelijk won DriesB met een procentuele vooruitgang van 8,21 procent. Dat liep niet van een leien dakje, want hij was in een bijzonder felle strijd verwikkeld met Ziim en MariaF. Uiteindelijk kon hij toch het laken naar zich toetrekken na een millimieterspurt. Het uitnodigen van vijf vrienden en het delen op Facebook leverden 3.000 EUR virtueel geld op, maar de aankoop van een turbo long op de Brentolie legde hem evenmin windeieren. Op dat afgeleide product boekt hij een winst van bijna 70 procent. Ook in de weken voordien behaalde hij successen met het kopen en verkopen turbo’s.

Afwisseling van wacht

Talrijke nieuwkomers maken hun opwachting in de top vijf van het algemene klassement. De eerste plaats wordt momenteel ingenomen door de portefeuille johndes. Zijn laatste transactie dateert van 24 februari, maar hij beantwoordt steevast de dagelijkse quiz wat hem iedere weekdag 250 EUR virtueel geld oplevert. Hij nodigde geen vrienden uit, maar deelde wel de wedstrijd op Facebook. Bij de aanvang van de competitie kocht hij een turbo long op de Franse CAC40-index, waarop hij momenteel bijna een winst van 100 procent boekt. Voorts heeft hij een aantal raspaardjes in zijn portefeuille, zoals Galapagos, Fagron, BNP Paribas, ASM International en Saint-Gobain. Alleen op staalwaarde Arcelor Mittal boekt hij een klein verlies. Tot slot bezit hij twee trackers, een tracker long op andermaal de CAC-index alsook een tracker op de Europese banken. Op de tweede plek prijkt momenteel de portefeuille bvv die ook vorige week al runner-up was. Hij is momenteel slechts voor de helft belegd en zijn portefeuille bestaat nog uit Akzo Nobel, Arcelor Mittal, Bpost, Fagron en ING Groep. Hij haalde recent een turbo short op de CAC-index aan boord. Deze speler verwacht dus dat de aandelenmarkten voor een correctie staan.

Goed om weten

Het dividendenseizoen nadert en zoals u in het wedstrijdreglement kunt lezen, worden bij dit spel de brutodividenden uitgekeerd. Wanneer u erop gokt dat het knippen van de coupon snel wordt opgehaald, kan het een lucratieve strategie zijn om aandelen juist voor het ex-dividend te kopen en daarna eventueel snel weer te verkopen.

Voorlopige stand 31 maart 2017*

Algemeen

1 johndes +20,27%

2 bvv +19,69%

3 MariaF +19,42%

4 Vanessa7 +18,89%

5 Egel2012 +18,83%

Studenten

1 pieterpijls +18,30%

2 jhochner +17,93%

3 ArnoDeroost +16,91%

4 realme +16,67%

5 henro +16,26%

*Onder voorbehoud van goedkeuring door de gerechtsdeurwaarder

Partner Content