Knack Weekend

Door de corona-epidemie rijden er opnieuw minder Thalys-treinen uit. Vanaf zaterdag legt de hst-operator dagelijks nog maar twee heen- en terugverbindingen in tussen Brussel en Parijs, en één heen- en terugverbinding tussen Brussel en Amsterdam.

Wie aan petanque denkt, denkt aan een pleintje in de Provence waar de plaatselijke senioren metalen ballen laten rollen. Maar vandaag is het spel ook in andere landen en bij jongere generaties populair. In Belgie hebben vooral de monteerbare Boogle-banen succes.

Knack Focus

Dit weekend is Gent thuisstad voor het nieuwe boekenfestival '9000 Boeken'. Op kleine en grote locaties in de stad worden activiteiten georganiseerd die in het teken staan van het boek. De Gentse uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts is initiatiefnemer.

Knack Weekend

Gent start binnenkort met een eigen versie van de bekende Antwerpse boekenbeurs, '9000 boeken'. Een nieuw gratis boekenfestival dat - gezien de omstandigheden - versnipperd wordt over enkele kunsthuizen en 13 Gentse boekhandels.

Trends

Tijdens de eerste acht maanden van 2020 is de verkoop van het Belgisch bier gedaald met 20 procent vergeleken met dezelfde periode in 2019. Dat meldt de sectorfederatie Belgische Brouwers.

Knack Weekend

Vanaf vrijdagmiddag moet ook wie terugkeert uit Noord- en Zuid-Holland verplicht een coronatest laten afnemen, gevolgd door thuisisolatie. Ook de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, het Zwitserse kanton Vaud en een groot aantal Franse departementen krijgen vanaf vrijdag een negatief reisadvies.