Knack Weekend

Reizigers kunnen met ingang van maandag naar Spanje zonder de tot dusver verplichte PCR-test te ondergaan. Een negatieve antigenentest, het bewijs van volledige inenting of van genezing van COVID-19 volstaat om het land binnen te mogen. Dat heeft het Spaans ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Knack Weekend

De kust voorspelt voor Hemelvaart het beste weekend van 2021 tot nu toe. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer vandaag aan de hand van statistieken van online boekingen bij hotels. De bezettingscijfers voor kusthotels verschilt wel sterk per badstad. Ook toeristische verhuurkantoren en campings aan zee doen het goed.

Knack Weekend

In Middelkerke zijn vandaag de terrassen heropend. Dat is een week vroeger dan toegelaten. Burgemeester Jean-Marie Dedecker zorgde voor een creatieve oplossing om terrassen een week vroeger dan toegelaten te plaatsen. Op de zeedijk staan meer dan 200 tafels waar mensen take-away kunnen nuttigen. Horecazaken mogen mensen niet bedienen aan tafel.

Myrte De Decker

In Brussel heerst een opmerkelijke en creatieve kakofonie van verschillende bouwstijlen. Een nieuwe website verzamelt de mooiste gevels van de hoofdstad om te verkennen tijdens een wandeling. 'We hebben zelf een inventaris gemaakt van meer dan 250 opmerkelijke gebouwen.'