Naast de Westmalle Dubbel en Tripel verkoopt de Abdij van Westmalle voortaan ook de 'Extra' via drankenhandels en horeca. Het blonde bier met lager alcoholgehalte wordt al lange tijd gebrouwen in de abdij, maar was tot nu alleen bedoeld voor de monniken zelf en beperkte verkoop aan de abdijpoort.

Knack Weekend

Voor het eerst in de geschiedenis zal het skigebied Ischgl, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, dit seizoen geen dag geopend zijn geweest. 'Gezien de huidige coronasituatie hebben we besloten dit seizoen niet meer te openen. We zijn klaar met deze winter', klinkt het vandaag bij de directeur van het skigebied.

Knack Weekend
Jorik Leemans

Tien jaar nadat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) de deuren sloot, rondde het de voorlaatste fase af van zijn indrukwekkende renovatie. Hoewel enthousiaste bezoekers nog even geduld moeten uitoefenen, gidste architecte Dikkie Scipio ons alvast langs de mooiste hoekjes van het nieuwe museum. 'Het was prachtig om het gebouw terug te brengen in zijn oude grandeur.'

Om zijn 150ste verjaardag te vieren, lanceert brouwerij Duvel Moortgat een nieuwe Duvel. Die 'zachte en volmondige blonde' Duvel krijgt een 'duvels' alcoholpercentage van 6,66 procent.