De imperial stout van de Chinese brouwerij Dangge is tijdens de Brussels Beer Challenge verkozen tot het beste bier. De resultaten van de internationale bierwedstrijd werden maandag bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent.

Frankrijk heeft van Rusland twee maanden respijt gekregen vooraleer een wet van kracht gaat die bepaalt dat Franse champagne in het cyrillische opschrift niet de benaming 'champagne' mag gebruiken. Dat meldt de bevoegde minister in de Franse regering.

Knack Weekend

Gevaccineerde buitenlandse reizigers zullen volgende maand naar Sydney in Australië kunnen vliegen zonder bij aankomst in quarantaine te hoeven. De staat New South Wales heeft aangekondigd dat ze de internationale grenzen zal heropenen, hoewel deze in de rest van het land gesloten blijven.

Knack Weekend
Uit het magazine

De eerste Parijse lockdown, in de lente van vorig jaar, was bijzonder streng, en de stad opereert nog maar enkele maanden redelijk normaal. Met minder toeristen, en met een verplichte coronapas voor de meeste openbare plekken, van restaurants tot musea. Het goede nieuws: het voorbije half jaar opende de ene nieuwe trekpleister na de andere in de lichtstad.

Knack Weekend
Uit het magazine

New York lijdt onder hoge huurprijzen, de opstoot van digitaal shoppen en de afwezigheid van toeristen. Het legendarische warenhuis Barneys ging al voor de pandemie failliet. Neiman Marcus hield het in de gloednieuwe wijk Hudson Yards amper 18 maanden vol. Dat is niet noodzakelijk slecht nieuws: New York wordt weer méér New York, en minder een Amerikaanse stad als alle andere. Met meer ruimte voor kleinschalige, lokale initiatieven.

Knokke-Heist krijgt als eerste stad zijn eigen Gault&Millau. De gastronomische gids bundelt de betere restaurants, maar vertelt ook waar je de beste pistolets, cocktails en ijsjes vindt. 'Zo wordt Knokke-Heist meer dan ooit dé plek voor een culinaire beleving', aldus schepen van toerisme Anthony Wittesaele.