Uit het magazine
Sofie Albrecht

Vraag trendwatchers naar voorspellingen over wellness en gezondheid en het woord 'adaptogenen' zal sowieso vallen. Deze plantenextracten worden al eeuwenlang in de traditionele Indiase en Chinese geneeskunde gebruikt, maar zijn nu onze westerse hoop op een evenwichtig, gezond en stressvrij bestaan.

In Antwerpen sluit het diamantmuseum DIVA aan de Suikerrui op 21 maart de deuren voor een maandenlange renovatie. In afwachting van de heropening in december opent DIVA een tijdelijke expo, infopunt en museumshop in het voormalige toeristisch infokantoor van de stad op de Grote Markt.

Knack Weekend

De rode draad van de zesde editie van Tournée Minérale is 'vrijheid'. De campagne roept iedereen op om in februari een maand geen alcohol te drinken. 'Door eens even niet te drinken, werk je aan je gevoel van vrijheid', melden de initiatiefnemers, het Vlaams expertisecentrum voor alcohol (VAD) en De Druglijn.

Knack Weekend

Pasta carbonara is een klassieker in de Italiaanse keuken. Toch wordt het gerecht op veel plekken stiefmoederlijk behandeld. Wie er eentje geserveerd wil krijgen zonder room en met deftig spek, moet wel even zoeken. Knack Weekend ging op kruistocht in Brussel en vond in Osteria Romana de beste carbonara van de stad - en mogelijks het hele land.