Knack Weekend

De luchtvervuiling in Europa is sterk afgenomen, vooral in grote steden waar een lockdown van kracht is. Doordat er minder verkeer is als gevolg van maatregelen tegen de coronacrisis, zijn de concentraties stikstofdioxide (NO2) op sommige plekken gehalveerd.

Knack Weekend

Uiteraard zien we onze partner en kinderen doodgraag, maar de Facebookposts en artikels over hoe zo dicht op elkaars lip zitten toch moeilijk blijkt, zijn niet te tellen. Omdat we tenslotte ook gewoon zoogdieren zijn, kunnen we net als auteur Amy Sutherland iets leren van de ervaring van dierentrainers. Met andere woorden: zo tem je je huisgenoten.

Knack Weekend

Humor is de beste saus, wil het cliché, en we hebben tenslotte iets nodig voor op onze gehamsterde pasta. Lachen is ons favoriete coping mechanisme. Het maakt moeilijke quarantainedagen lichter, tempert angstaanvallen en doorbreekt de verveling. Weten dat je met welgemikte meme je ongeruste medemens kunt doen lachen kan je dag goedmaken. Vraag is, waar lachen we vooral mee?

Knack Weekend

Social distancing kan overweldigend zijn, maar je kan ook proberen het beste van de lockdown te maken en de verplichte tijd thuis gebruiken om iets nieuws te leren. Dankzij deze vijf tutorials van make-upartiesten maak je bij toekomstige videomeetings alvast indruk met een smoky eye, glowy nude, een cateye, felle lip of perfect aangebrachte blush. Blijf in uw kot en haal de make-uppenselen boven.

Knack Focus
Redactie Knack.be

De concertzalen sluiten, het theaterdoek blijft dicht en de projectors van onze bioscopen zullen een tijdje niet meer ronken. Maar daarom hoeft uw agenda nog niet leeg te blijven. Onze redactie verzamelde de beste boeken van het moment, recente albums die meer aandacht verdienen, hippe gezelschapsspelletjes en andere tips om de volgende weken te (her)ontdekken.

Knack Weekend

Aan toeristische trekpleisters zoals Angkor Wat in Cambodja, de opera van Sydney of het Tiananmenplein in China is het normaal gezien koppenlopen. Nu is er geen toeristische ziel te bespeuren. Het coronavirus jaagt zelfs op de populairste plekken ter wereld alle bezoekers weg.

Knack Weekend
Mare Hotterbeekx

De kunst van het niksen wordt onderschat, vindt journalist Mare Hotterbeekx. 'Wordt het niet stilaan tijd dat we stoppen met ons schuldig te voelen over elke niet-productieve minuut? In een maatschappij die geplaagd wordt door burn-outs is doelloos lummelen een prestatie, geen zonde.'