Gastronomie Gastronomie Hotspots: 8 nieuwe en exclusieve eetadresjes wereldwijd Waar wij de komende weken van onze cocktails sippen, gebakjes bestellen of sharing dishes opeten? Bij deze new kids on the block.
Gastronomie Gastronomie Maxime Collin is in de running voor een Michelinster Volgende week worden in Antwerpen de Michelinsterren uitgedeeld. Trends Style tipt elke dag een chef die een grote kans maakt om die eerste ster binnen te halen. Vandaag: Maxime Collin van het gelijknamige restaurant in Kraainem.
Gastronomie Gastronomie Basile De Wulf van restaurant Basile: "Mijn doel is niet meteen een ster behalen. Ik heb vooral nood aan extra handen om een verschil te maken" Volgende week worden in Antwerpen de Michelinsterren uitgedeeld. Trends Style tipt elke dag een chef die een grote kans maakt om die eerste ster binnen te halen. Vandaag: Basile De Wulf van restaurant Basile in Bovesse.
Gastronomie Gastronomie Seppe Dezeure van restaurant Zappaz maakt kans op een Michelinster Volgende week worden in Antwerpen de Michelinsterren uitgedeeld. Trends Style tipt elke dag een chef die een grote kans maakt om die eerste ster binnen te halen. Vandaag: Seppe Dezeure van restaurant Zappaz in Leuven.
Gastronomie Gastronomie Fran Mertens van restaurant Dunas: "We werken met verse producten, maar willen een goed evenwicht tussen prijs en kwaliteit" Volgende week worden in Antwerpen de Michelinsterren uitgedeeld. Trends Style tipt elke dag een chef die een grote kans maakt om die eerste ster binnen te halen. Vandaag: Fran Mertens van restaurant Dunas in Duinbergen.
Gastronomie Gastronomie Martin Volkaerts is in de running voor een Michelinster: "Creativiteit valt in de smaak bij Gault&Millau, daarom niet bij Michelin" Volgende week worden in Antwerpen de Michelinsterren uitgedeeld. Trends Style tipt elke dag een chef die een grote kans maakt om die eerste ster binnen te halen. Vandaag: Martin Volkaerts van restaurant L’ Amandier in Genval.
Gastronomie Gastronomie Het oog wil ook wat (eten): Brusselse creatievelingen spelen met hun eten In tijden van kleurrijke, goed gecureerde socialemedia-posts, kreeg ook de feestdis een upgrade. Met het eindejaar in zicht tonen deze drie Brusselse food creatives een nieuwe weg. Lol hebben is toegelaten.
Gastronomie Gastronomie De miljardairs van de wijn: Wijnkastelen als statussymbool Zakenlui die fortuin hebben gemaakt, kopen vaak een wijnkasteel. Wie zijn ze? En waarom een wijnkasteel? Trends Style volgde de weg van business naar wijnbouw.
Gastronomie Gastronomie Ik betaalde $430 ...en kreeg een oogrol en een zucht Uiteten gaan in een restaurant uit het fameuze The World’s 50 Best-lijstje lokt vaak jaloerse reacties uit, maar wat als het een ware marteling blijkt te zijn? Onze journalist schoof aan bij Chef’s Table at Brooklyn Fare en stapte in tranen buiten. Van razernij.
Gastronomie Gastronomie Grrrrr...: onze recensent rekent af met 12 ergernissen op restaurant Uit eten gaan is een van de grote genietingen van het leven. Maar ook de bron van ergernissen. Herkent u deze?
Gastronomie Gastronomie Zelfs wijn digitaliseert Ook in de wijnwereld heeft de digitalisering veel veranderd. Webwinkels, wijn zoekmachines, onlinequoteringen, digitale wijnprofielen en zelfs digitale proefsessies. En binnenkort... de digitale sommelier?
Gastronomie Gastronomie LOVER / HATER: Foodsharing Razendsnel heeft het zich verspreid in de restaurantwereld: het delen van gerechten aan tafel. Foodsharing wordt het genoemd. Evelien Rutten houdt ervan, terwijl Marc Declerck er zijn bedenkingen bij heeft. Beiden leggen uit waarom.
Style Style De finesse van de bubbel De geschiedenis van de champagnestreek geeft een glas bubbels een chique, haast aristocratische glans. Aan de top van de piramide vinden we Laurent-Perrier: een familiehuis, niet toegankelijk voor het grote publiek, en de hofleverancier van de Britse kroon. “We zijn geobsedeerd door fraîcheur.”
Gastronomie Gastronomie Hotel Beau-Rivage Palace herleeft Aan het Lac Léman ligt een van de meest iconische hotels ter wereld: Beau-Rivage Palace. Sinds 1861 is het een trekpleister voor sterren uit de film, muziek, mode, kunst en politiek. Tijdens de pandemie sloot het de deuren voor een grondige renovatie. Die deuren gingen nu opnieuw open. En wij waren erbij.
Gastronomie Gastronomie Peter Goossens stopt met Hof van Cleve Lieve en Peter Goossens laten Hof van Cleve eind 2023 over aan hun keukenchef Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe …
Style Style LOVER / HATER: Tournée Minérale Nu de nieuwjaarsrecepties achter ons liggen, kunnen we ons eraan wagen: een maandje zonder alcohol. Beperken we zo ons risico op ziektes? Of raken we er net in sociaal isolement door? Kortom: is Tournée Minérale de (vaak gigantische) moeite waard?
Gastronomie Gastronomie Bye bye Bon Bon: chef Christophe Hardiquest slaat tweesterrenbladzijde om Eind juni sluit Christophe Hardiquest, een van de beste chefs van België, na 20 jaar zijn restaurant Bon Bon in Sint-Pieters-Woluwe. Waarom sluit iemand een goed draaiende zaak? 'Ik heb nood aan iets nieuws én aan vrijheid om te kunnen creëren.'
Gastronomie Gastronomie Marc Coucke haalt chef Peter Goossens naar La Réserve in Knokke Peter Goossens, chef van het sterrenrestaurant Hof van Cleve, zal de leiding opnemen van het restaurant in het luxehotel La Réserve in Knokke. Dat meldt de investeringsmaatschappij Alychlo van ondernemer Marc Coucke.
Gastronomie Gastronomie Quick verkoopt geheim recept als NFT Al vijftig jaar lang houdt Quick het recept van de Giantsaus hardnekkig geheim. Voor een fan komt daar nu verandering in. Het recept zal worden ingesproken en te koop worden aangeboden als NFT. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de vzw Digital for Youth.
Gastronomie Gastronomie Chinees bier wint hoofdprijs op Brussels Beer Challenge De imperial stout van de Chinese brouwerij Dangge is tijdens de Brussels Beer Challenge verkozen tot het beste bier. De resultaten van de internationale bierwedstrijd werden maandag bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent.
Gastronomie Gastronomie Driesterrenhamburgers: topchef Gert De Mangeleer (Hertog Jan) stort zich op fast food BABU is het nieuwe fast casual concept van sterrenchef Gert De Mangeleer. Op het menu: bunners, een combinatie van een bun en een hamburgerbroodje.
Gastronomie Gastronomie Duvel met 'duvels' alcoholpercentage op komst Om zijn 150ste verjaardag te vieren, lanceert brouwerij Duvel Moortgat een nieuwe Duvel. Die 'zachte en volmondige blonde' Duvel krijgt een 'duvels' alcoholpercentage van 6,66 procent.
Gastronomie Gastronomie Gezond eten voor de prijs van een vette hamburger: Antwerpse poké bowl-keten verovert België en Europa Poké bowls zijn dé foodhype. Op die golf van interesse surft Hawaiian Poké Bowl graag mee. 'We verkopen geen eten, maar een vakantie van twintig minuten.'
Style Style Betovering en relaxen bij Dôme in Sint-Genesius-Rode Dôme is een wellnesscenter en een restaurant. En oh ja, ook een boetiek. Het ligt op een steenworp van Brussel, maar je voelt je er mijlenver weg.
Gastronomie Gastronomie Waarom we steeds meer rum drinken Het succes van rum lijkt meer dan een hype. Zowel in supermarkten als gespecialiseerde drankhandels breidt het segment uit - vaak ten koste van het ginaanbod op de schappen. Wekelijks komen er nieuwe merken en smaken bij. 'Die verschillende smaken hebben ook vrouwen over de streep getrokken.'
Gastronomie Gastronomie Vergeet gin-tonic. Deze zomer slurpen we porto-tonic op het terras Het zit er al een aantal zomers aan te komen. In 2019 is het echt zo ver. De porto-tonic, of portonic onder cocktailkenners, stoot gin-tonic van de troon als favoriete aperitief op een zonnig terras. Ideaal tijdens de zwoele zomermaanden: het drankje is fris met een vleugje zoet.
Gastronomie Gastronomie 8 nieuwe culinaire hotspots in Antwerpen Je kan je rug niet keren of er duikt wel een kersvers adresje op in Antwerpen. Deze acht zijn de nieuwe oogst van dit voorjaar -van vegan tot visgril, van rooftop tot hotelresto - op 't Zuid, Eilandje, Zurenborg of pal in het centrum.
Gastronomie Gastronomie Sterrenchef Alain Ducasse moet restaurant in Eiffeltoren verlaten Na tien jaar een vinger in de pap gehad te hebben in Le Jules Verne, het sterrenrestaurant in de Eiffeltoren, wordt de Franse chef Alain Ducasse vanaf volgend jaar opgevolgd.
Gastronomie Gastronomie De beste Belgische bartender: 'Ik vind het jammer dat alcohol tegenwoordig in zo'n slecht daglicht staat' David Lebeer staat op weekdagen achter de toog van de Gentse cocktailbar The Cobbler, maar mag zich sinds enkele weken ook de beste bartender van België noemen. Hij blijft daar bescheiden onder. 'Ik wil vooral veel bijleren.'
Gastronomie Gastronomie Nick Bril van The Jane: 'Sinds mijn dochtertje doof is geworden, heb ik geleerd om pauzes te nemen' In deze rubriek bevragen we ondernemers wekelijks over hun ervaringen met carrière en stijl. Deze week: chef kok Nick Bril die zich een weg uit de schaduw van Sergio Hermans bokst.
Gastronomie Gastronomie Bezielers achter Decovry.com: 'We moeten af van het idee dat online verkoop eenvoudig is' Het Belgische interieurplatform decovry.com bestaat al meer dan vijf jaar. Wij trokken de ondernemers aan de mouw over hoe je vandaag de dag een webshop draaiende houdt. 'Het gaat niet om de hoeveelheid spullen die je in huis haalt, het gaat om de kwaliteit ervan.'
Gastronomie Gastronomie Van deze tien buitenlandse bieren worden zelfs Belgische biersommeliers enthousiast Wie over de landsgrenzen heen durft te kijken, merkt dat brouwerijen daar de voorbije jaren niet stil hebben gezeten. Twee biersommeliers gidsen u door Europa aan de hand van hun favoriete bieren.
Gastronomie Gastronomie Een ode aan Belgische bieren: 5 pareltjes die je moet leren kennen Je zou het Antwerpen-Noord misschien niet meteen aangeven, maar de minder bekende wijk herbergt een absolute parel voor fans van gerstenat. Beerlovers Bar-uitbater Ben Floren brengt een ode aan (minder bekende) Belgische bieren.
Gastronomie Gastronomie Irish Coffee Day: hierop let u bij het kiezen van de ingrediënten International Irish Coffee Day is - naast een hulde aan de Ierse drank - ook een goed moment om de sterktes van koffie en whisky opnieuw met elkaar te verenigen. Want hoewel het basisrecept van de drank voor zich spreekt, haal je met wat kennis over de ingrediënten veel meer uit je Irish Coffee.
Gastronomie Gastronomie Rumkenner Tom Neijens: 'Rum is de meest polyvalente spirit op de markt' De geschiedenis van rum is doorspekt met sappige verhalen over piraten, paradijselijke eilanden en verborgen schatten. Tom Neijens, bartender van de Gentse tikibar The Drifter, vertelt hoe hij verslingerd raakte aan deze exotische drank.
Gastronomie Gastronomie Een startersgids om zelf cocktails te maken: 'Met ingrediënten uit de supermarkt kom je al een heel eind' Het maken van cocktails is veel toegankelijker dan je zou denken. Wij helpen je op weg met alles wat je nodig hebt om er zelf aan te beginnen.
Gastronomie Gastronomie Video: Zo maak je 'big ice balls' om je cocktail koel te houden Dikke ronde ijsbollen ('big ice balls') zijn erg hip in cocktails, maar ze zijn ook bijzonder praktisch om grote hoeveelheden drank te verkoelen zonder ze te moeten onderdompelen in water. Het YouTube-kanaal van Jamie Oliver toont hoe het moet.