3 vragen aan Tatjana Pieters

Galeriehoudster

Hoe roekeloos zijn de ‘Rocking Rookies’ op uw galerietentoonstelling?

“Met Felix Beaudry, Dodi Espinosa, Elena Minyeyevtseva en Deirdre Sargent breng ik vanaf dit weekend vier hedendaagse kunstenaars samen die totaal van de conservatieve paden afwijken. Ze trekken zich niks aan van wat trendy of commercieel is, ze ontwikkelen een eigen beeldtaal die eruit springt, verrast en prikkelt.”

Wat is de lijm tussen hen?

“Toeval of niet: ze hebben alle vier buitenlandse roots en komen uit andere disciplines, waaronder mode en interieur. In hun werk hebben ze opvallend veel aandacht voor ambacht en folklore, maar evengoed voor mystiek en mythologie: een soort existentiële zoektocht naar collectieve roots.”

Hoe kwam u hen op het spoor?

“Dodi Espinosa had op de Brusselse beurs Independent een tentoonstelling bij Trampoline Gallery. Zijn keramiek raakte me meteen, omdat zijn fantasierijke vormen totaal niet klassiek zijn. Felix Beaudry is een transgender die zich uitdrukt in weefkunst en werk met textiel. Elena Minyeyevtseva gebruikt voor haar surrealistische tekeningen simpelweg kleurpotloden, maar dan wel op een technisch verbluffende manier.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content