In het licht van de Griekse financiële crisis en de getroebleerde relaties van Griekenland met de andere Europese lidstaten, is het bezoek van Tsipras aan Poetin niet zonder belang.

Op eigen verzoek trekt Tsipras een maand vroeger al naar Moskou. Vladimir Poetin heeft hem officieel uitgenodigd voor een onderhoud op 8 april, zo werd aangekondigd.

Volgens Griekse media zou de regering-Tsipras financiële steun aan Moskou kunnen vragen als Europa niet snel over de brug komt met aanvullende steun.

Bij de Europese Commissie heerst alvast geen onrust. "Het is goed dat leiders met elkaar praten. Beter met elkaar, dan over elkaar", zei een woordvoerster dinsdag.

Dat in de internationale gemeenschap de zenuwen strak gespannen staan als het over Griekenland gaat, bewijst ook het bezoek van de Amerikaanse topdiplomate Victoria Nuland aan Athene.

De Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken, die bevoegd is voor Europa en Eurazië, gaat dinsdagavond nog langs bij Tsipras. Volgens de entourage van Tsipras zouden de Verenigde Staten zich steeds grotere zorgen maken over de Griekse crisis. Washington dringt dan ook aan op een snelle oplossing voor het probleem.

Als het effectief tot een grexit komt - het vertrek van Griekenland uit de eurozone - zou met name de zuidoostelijke flank van de NAVO de gevolgen kunnen dragen, zo luidt de vrees. (Belga/BO)

In het licht van de Griekse financiële crisis en de getroebleerde relaties van Griekenland met de andere Europese lidstaten, is het bezoek van Tsipras aan Poetin niet zonder belang. Op eigen verzoek trekt Tsipras een maand vroeger al naar Moskou. Vladimir Poetin heeft hem officieel uitgenodigd voor een onderhoud op 8 april, zo werd aangekondigd. Volgens Griekse media zou de regering-Tsipras financiële steun aan Moskou kunnen vragen als Europa niet snel over de brug komt met aanvullende steun. Bij de Europese Commissie heerst alvast geen onrust. "Het is goed dat leiders met elkaar praten. Beter met elkaar, dan over elkaar", zei een woordvoerster dinsdag. Dat in de internationale gemeenschap de zenuwen strak gespannen staan als het over Griekenland gaat, bewijst ook het bezoek van de Amerikaanse topdiplomate Victoria Nuland aan Athene. De Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken, die bevoegd is voor Europa en Eurazië, gaat dinsdagavond nog langs bij Tsipras. Volgens de entourage van Tsipras zouden de Verenigde Staten zich steeds grotere zorgen maken over de Griekse crisis. Washington dringt dan ook aan op een snelle oplossing voor het probleem. Als het effectief tot een grexit komt - het vertrek van Griekenland uit de eurozone - zou met name de zuidoostelijke flank van de NAVO de gevolgen kunnen dragen, zo luidt de vrees. (Belga/BO)