Twee investeringen waren eerder al aangekondigd. Het bedrijf pompt 300 miljoen euro in een biotechfabriek voor verschillende producten die operationeel moet zijn in 2024, 'Inflexio' genaamd. Daarnaast gaat 200 miljoen euro naar nieuwe installaties voor gentherapie: 'Genesis'.

UCB wil de site van 50 hectare in Eigenbrakel in verschillende stappen ombouwen tot een hoogtechnologische campus. Er werken nu al 2.100 mensen. De investeringen moeten nog eens 250 bijkomende jobs opleveren, waarvan 150 in de nieuwe fabriek en 100 in het centrum voor gentherapie.

Voor de bouw van het Genesis-project haalde Besix het contract binnen. Woensdag/vandaag gebeurde de eerstesteenlegging met onder anderen Waals minister van Economie Willy Borsus.

Twee investeringen waren eerder al aangekondigd. Het bedrijf pompt 300 miljoen euro in een biotechfabriek voor verschillende producten die operationeel moet zijn in 2024, 'Inflexio' genaamd. Daarnaast gaat 200 miljoen euro naar nieuwe installaties voor gentherapie: 'Genesis'. UCB wil de site van 50 hectare in Eigenbrakel in verschillende stappen ombouwen tot een hoogtechnologische campus. Er werken nu al 2.100 mensen. De investeringen moeten nog eens 250 bijkomende jobs opleveren, waarvan 150 in de nieuwe fabriek en 100 in het centrum voor gentherapie. Voor de bouw van het Genesis-project haalde Besix het contract binnen. Woensdag/vandaag gebeurde de eerstesteenlegging met onder anderen Waals minister van Economie Willy Borsus.