"Goed nieuws is dat niet", zegt topman Ignace Van Doorselaere. "Normaal kunnen we met een winkelformule twee keer verdienen: wat we in de winkel verdienen en wat we verdienen als toeleverancier van onze merken aan die winkel. Voor de eerste keer is de som van die twee negatief. Dat betekent dat we nu netto geld verliezen, dat was niet het geval daarvoor. Dat is niet goed, dat is echt geld. Afschrijven is boekhouden, er gaat geen euro van je rekening als je iets afschrijft. Er gaat wel een euro van je rekening als je cashverliezen hebt en het is de euro van de rekening die telde."

Waarom lukt het niet in uw winkels in de VS?

Van Doorselaere: "We krijgen het niet op de rails en op dit moment kunnen we geen geloofwaardige voorspellingen doen over Intimacy. Dat betekent niet dat we de dochter afschrijven in overdrachtelijke zin, alleen boekhoudkundig. Maar het moet wel drastisch beter. De enige waarheid is de consument die in de winkel komt, haar oordeel is het enige wat telt. Blijkbaar slagen we er niet in het gamma aantrekkelijk genoeg te maken voor het geld dat we ervoor vragen. Dat wordt versterkt door het feit dat heel veel van onze mensen daar op commissie werken, wat heel Amerikaans is. Als de omzet daalt, daalt het salaris en als het salaris daalt, krijg je meer personeelsverloop. Daardoor krijg je geen stabiliteit en dat is in een paskamermodel natuurlijk niet goed. Een vrouw wil een vaste verkoopster."

"We hebben daar heel veel mensen van het management vervangen in het najaar, die krijgen nu een kans. Maar ik zie tot op vandaag geen kentering. Ik ga er verder geen voorspellingen over doen, want dat zal de onrust alleen maar verhogen."

K.D.C.

"Goed nieuws is dat niet", zegt topman Ignace Van Doorselaere. "Normaal kunnen we met een winkelformule twee keer verdienen: wat we in de winkel verdienen en wat we verdienen als toeleverancier van onze merken aan die winkel. Voor de eerste keer is de som van die twee negatief. Dat betekent dat we nu netto geld verliezen, dat was niet het geval daarvoor. Dat is niet goed, dat is echt geld. Afschrijven is boekhouden, er gaat geen euro van je rekening als je iets afschrijft. Er gaat wel een euro van je rekening als je cashverliezen hebt en het is de euro van de rekening die telde."Van Doorselaere: "We krijgen het niet op de rails en op dit moment kunnen we geen geloofwaardige voorspellingen doen over Intimacy. Dat betekent niet dat we de dochter afschrijven in overdrachtelijke zin, alleen boekhoudkundig. Maar het moet wel drastisch beter. De enige waarheid is de consument die in de winkel komt, haar oordeel is het enige wat telt. Blijkbaar slagen we er niet in het gamma aantrekkelijk genoeg te maken voor het geld dat we ervoor vragen. Dat wordt versterkt door het feit dat heel veel van onze mensen daar op commissie werken, wat heel Amerikaans is. Als de omzet daalt, daalt het salaris en als het salaris daalt, krijg je meer personeelsverloop. Daardoor krijg je geen stabiliteit en dat is in een paskamermodel natuurlijk niet goed. Een vrouw wil een vaste verkoopster.""We hebben daar heel veel mensen van het management vervangen in het najaar, die krijgen nu een kans. Maar ik zie tot op vandaag geen kentering. Ik ga er verder geen voorspellingen over doen, want dat zal de onrust alleen maar verhogen."K.D.C.