Supermarktketens Ahold en Delhaize rekenen erop dat hun geplande fusie voor eind juli af te ronden. Het is wel nog even wachten op de goedkeuring door de Federal Trade Commission (FTC) van de Verenigde Staten.

De Nederlande retailer Ahold - bij ons vooral bekend van Albert Heijn - en de Belgische concurrent Delhaize maakten op 24 juni 2015 bekend dat zij als één bedrijf verder willen. Daardoor ontstaat een supermarktreus met ruim 6.500 winkels en meer dan 375.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten.

De fusiegroep kreeg al groen licht van van de aandeelhouders en de Belgische Mededingingsautoriteit, maar ook de Amerikaanse concurrentieautoriteit FTC moet de combine goedkeuren. Anders kan er van een fusie geen sprake zijn.

Delhaize en Ahold bevestigen dinsdag dat ze verwachten voor eind juli de fusie te kunnen afronden. (Belga/BO)

Supermarktketens Ahold en Delhaize rekenen erop dat hun geplande fusie voor eind juli af te ronden. Het is wel nog even wachten op de goedkeuring door de Federal Trade Commission (FTC) van de Verenigde Staten. De Nederlande retailer Ahold - bij ons vooral bekend van Albert Heijn - en de Belgische concurrent Delhaize maakten op 24 juni 2015 bekend dat zij als één bedrijf verder willen. Daardoor ontstaat een supermarktreus met ruim 6.500 winkels en meer dan 375.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten. De fusiegroep kreeg al groen licht van van de aandeelhouders en de Belgische Mededingingsautoriteit, maar ook de Amerikaanse concurrentieautoriteit FTC moet de combine goedkeuren. Anders kan er van een fusie geen sprake zijn.Delhaize en Ahold bevestigen dinsdag dat ze verwachten voor eind juli de fusie te kunnen afronden. (Belga/BO)