Werkloosheid blijft het grote economische probleem

De markten vertonen enige tekenen van vermoeidheid, maar dat belet niet dat Vincent Juvyns van ING onveranderd positief blijft. Hij is momenteel maximaal overwogen in aandelen, waarbij de kansen op een herstel van de Europese beurzen steeds waarschijnlijker worden geacht.

De werkloosheid blijft een groot probleem, maar daar staat tegenover dat de Europese Centrale Bank de beurskoersen zal blijven ondersteunen.

In ieder geval is de Europese top een stap in de goede richting, deze zal volgens Juvyns de kapitaalvlucht uit de Europese periferie stoppen.

Ook stap in de goede richting voor de banken

De Europese autoriteiten hebben besloten om het toezicht op de banken op het einde van dit jaar in een wet te gieten, waardoor dat toezicht vanaf 2013 operationeel kan worden. De komst van een toezichtshouder voor de banken is volgens Juvyns in ieder geval ook een stap in de goede richting.

Zo worden stapsgewijs de problemen van de banken opgelost. Er is volgens Juvyns nog een behoorlijk opwaarts potentieel voor aandelen beschikbaar.

De Euro Stoxx 50 noteert nog steeds ongeveer 50% onder de top van 2007, terwijl de S&P 500 qel al nieuwe recordniveaus liet optekenen. De koers-winstverhoudingen noteren nog steeds 15% onder het gemiddelde op lange termijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content