Weinig animo tot handelen op Europese beurzen

De animo tot handelen op de Europese beurzen blijft voorlopig gering, met de belangrijkste indices die dicht bij het slotniveau van gisteren blijven. De Euro Stoxx 50 noteert ruim een kwart procent hoger, de BEL 20 moet ongeveer evenveel prijsgeven. Bekaert en Telenet liggen goed op koers, maar Delta Lloyd zit nog steeds in het verliezende kamp.

Enerzijds weegt de onzekerheid over het toekomstige groeipad van de Chinese economie volgens professor Stefan Duchateau nog steeds te zwaar op de Aziatische aandelenmarkten, ondanks de structurele (correcte) maatregelen die de Chinese politieke top enkele weken geleden heeft aangekondigd.

Anderzijds weegt een stijging van de Amerikaanse LT rente steeds zwaar door op de Aziatische economie. De betrokken landen ondervinden dan immers zeer snel hinder op het vlak van hun wisselkoersen hetgeen resulteert in een opstoot van inflatie.

Dit moet bestreden worden met een verhoging van de KT rente waardoor de economische groei op zijn beurt afgezwakt wordt.

Vandaar ook dat de Aziatische groeilanden in de komende maanden een moeilijkere maar haalbare herstelperiode tegemoet gaan. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content