Tessenderlo krijgt nog steeds een advies opbouwen, koersdoel bedraagt 27 euro

Tessenderlo Group kondigde aan dat het bedrijf gestart is met een ingrijpend project om de site in Loos (Frankrijk) te herpositioneren en toe te spitsen op de productie van chemicaliën voor waterbehandeling. Op die manier wil de groep haar toonaangevende positie in dit groeiende en winstgevende segment veiligstellen.

Zowat twee derde van het investeringsbedrag, in totaal 75 miljoen euro, heeft betrekking op nieuwe productie-installaties die operationeel moeten zijn tegen 2016. De rest van het bedrag zal dienen voor de aanpak van historische bodemverontreiniging over een periode van 10 jaar.

Het project bestaat uit drie pijlers. In de eerste plaats doet de groep een belangrijke investering in een elektrolyse-installatie voor de productie van chemicaliën voor waterbehandeling.

Daarnaast gaan de niet-competitieve productie-eenheden van farmaceutische tussenproducten en sulfaatmeststoffen in de site van Loos mogelijk dicht.

Advies opbouwen blijft gehandhaafd

Waterbehandeling is een van de groeimarkten van Tessenderlo Group. De producten voor waterbehandeling dienen voor de behandeling van afval- en drinkwater in grootsteden als Parijs, Genève en Brussel.

Om zijn positie op de West-Europese markt te consolideren, investeert het bedrijf de komende tien jaar 75 miljoen euro in de site van Loos.

Bernard Hanssens van Bank Degroof is van mening dat er geen sprake is van een spectaculaire strategische doorbraak bij Tessenderlo, het advies voor het aandeel wordt daarom ook niet aangepast. Dat advies blijft staan op opbouwen, met een koersdoel van 27 euro voor een periode van 12 maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content