Opwaartse trend bij goud blijft intact

Beursvennootschap Leleux is geen al te uitbundige goudfan. Zeker niet aan de huidige niveaus en met het huidige zeer optimistische sentiment. Maar het moet gezegd worden dat de opwaartse trend van de goudprijs nog steeds intact is.

Wie goud of trackers op de goudprijs in zijn/haar bezit heeft, hoeft volgens beursvennootschap Leleux voorlopig nog niet te verkopen. Vanaf welk niveau beschouwt men de stijgende trend van de goudprijs als voorbij?

Een eerste kortetermijnsteunniveau is 1.386,50 dollar. Bij een neerwaartse doorbraak van dit niveau zou de broker aanraden 30% van de positie te verkopen.

De resterende 70% zou Leleux pas van de hand doen als de goudprijs door de belangrijke horizontale steun net boven 1.300 dollar (1.318 – 1.322 dollar) zakt.

Als de goudprijs door dit niveau zakt, zou het wel eens snel naar 1.100 dollar kunnen duiken. Voor dynamische beleggers is er een short tracker op goud : ProShares UltraShort Gold (ISIN : US7434W7184). Wie nog wil instappen : Julius Bär Physical Gold Fund (ISIN : CH0044781141).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content