Opleving van de eurocrisis blijf mogelijk
Volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer hebben we in de afgelopen jaren wel vaker rampscenario’s gezien maar weinig waren specifiek gericht op Nederland. Immers Nederland is het kleinere broertje van Duitsland en daar gaat het goed mee.
Dat betekent echter niet dat we niet moeten kijken naar de visie van financieel journalist Matthew Lynn. Allereerst hangt hij zijn redenatie op aan een simpel gegeven, namelijk de schuld per hoofd van de bevolking. Dat Nederland veel spaartegoeden heeft onder andere via de pensioenfondsen wordt buiten beschouwing gehouden.
Het omvallen van een bank (SNS Reaal) is niet alleen het gevolg van de slechte onroerend goed markt in Nederland maar vooral in die van Spanje. Ook de “verborgen” rijkdom van het land via het gas wordt geen aandacht aan besteed.
Dat betekent niet dat zijn verhaal als alleen maar onzin moet worden afgedaan. Er zijn best wel degelijk problemen. Overigens staat Lynn ook bekend om zijn uitspraak dat de iPhone alleen was weggelegd voor een paar supporters van Apple en nooit een succes zou worden.
Laten we hopen dat hij er nu ook naast zit. Nog altijd houden pessimisten rekening met een opleving van de eurocrisis. Er komt een moment dat een land uit de eurozone niet meer te redden is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier