Olie en goud opnieuw goedkoper, Wall Street sluit lager

Wall Street gaat is lager gesloten, met soms stevige verliezen bij de belangrijkste indices. De gebeurtenis van deze week wordt ongetwijfeld de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers morgen, de beleggers maken zich echter zorgen dat die cijfers gaan tegenvallen.

De consensusverwachting is dat er in april 160.000 tot 165.000 nieuwe banen zijn bijgekomen, maar steeds meer analisten sluiten niet dat de jobcreatie wel eens zou kunnen tegenvallen. 125.000 nieuwe jobs of minder zou in ieder geval als teleurstellend ervaren worden.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,47% en 0,77% in het rood terwijl de Nasdaq een verlies van 1,16% moest incasseren. In de loop van de sessie waren de verliezen geleidelijk aan opgelopen. General Motors werd lager gezet vanwege de moeilijke marktomstandigheden die in het bedrijf in Europa ontmoet.

Euro poogt te consolideren

Op de valutamarkten was het een kalme dag, per saldo veranderde er niet zo veel. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,315 dollar betaald of fracties van een procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg opnieuw tot 1,924%.

Voor een troy ounce goud werd 1636,50 dollar betaald, of een daling met 17,40 dollar of 1% ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Ruwe olie (US Crude) werd fors goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 102,50 dollar betaald. Er zijn steeds meer signalen die wijzen op een correctie in de olieprijs. Een terugval onder 100 dollar zou in ieder geval een negatief signaal betekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content