JP Morgan Chase bereidt zich op het ergste voor wat Griekenland betreft

De financiële sector houdt al wel degelijk rekening met een scenario waarin Griekenland de Eurozone gaat verlaten. Dit blijkt onder andere de plannen die JP Morgan Chase heeft voorgesteld. De Amerikaanse bank bereidt zich op het ergste voor wat Griekenland betreft.

JP Morgan Chase heeft al rekeningen gecreëerd voor een handvol grote Amerikaanse bedrijven in een munt die de ‘nieuwe drachme’ wordt genoemd. Het betreft natuurlijk een denkbeeldig scenario, want van een ‘nieuwe drachme’ is voorlopig nog geen sprake. 3

Beurzen weigeren worst case scenario onder ogen te zien

De beurzen hebben over de hele wereld een goede zomer achter de rug, dit hoofdzakelijk dankzij de hoop dat de Europese leiders er in zullen slagen om een oplossing voor de schuldenproblemen te bedenken. Het optreden van JP Morgan Chase geeft aan dat het optimisme van de beurzen misschien overdreven is.

Veel bedrijfsleiders geloven namelijk niet dat Griekenland er in zal slagen om de strenge besparingsmaatregelen die door Europa worden gevraagd in ruil voor financiële bijstand. Hun pessimisme staat met andere woorden in schril contrast met het optimisme op de beurzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content