Inspanningen om Griekenland te redden hebben tot dusver niet veel opgeleverd

De Europese beurzen zijn vanmorgen min of meer stabiel geopend, van grote bewegingen is dus eens te meer geen sprake. De Stoxx Europe 600 noteert vrijwel ongewijzigd ten opzichte van het slotniveau van gisteren. In sommige Europese landen wordt vandaag Allerheiligen gevierd en zal de handel dus op een laag pitje draaien.

Dat is onder andere het geval in Brussel, waar de BEL 20 dicht bij de nullijn blijft. Opvallende bewegers zijn er niet, in dunne handel opende Bekaert ongeveer 1% hoger. Vanzelfsprekend stond er vandaag geen belangrijk bedrijfsnieuws op de agenda, ook morgen blijft het rustig.

Volgens John Lipsky van het Internationaal Monetair Fonds hebben de inspanningen om Griekenland te redden voorlopig nog niet veel opgeleverd, in die zin dat de concurrentiepositie van het land nauwelijks is verbeterd. Dat betekent dat Griekenland zich op eigen kracht niet zal kunnen redden.

Fornix publiceerde vanmorgen de trading update over de eerste 10 maanden 2012

Dit waren de hoogtepunten:

*Resultaatverwachting van Fornix voor 2012 is een licht negatief netto resultaat. Het verlies zal lager uitvallen dan de eerder geprognotiseerde € 50.000 – € 70.000.

*Kostenstructuur van Fornix is per 1 juli 2012, na beëindiging van de serviceovereenkomst met ALK-Abelló, in overeenstemming gebracht met de beoogde minimale instandhoudingskosten. Sinds 1 juli 2012 beschikt Fornix niet langer over eigen huisvesting. Haar laatste materiële vaste actief, een stuk bouwgrond in Lelystad, is in september 2012 verkocht.

*Vanwege beëindiging van de gewaardeerde samenwerking met de CEO (de heer C.L. Bergman) per 1 juli 2012 is per dezelfde datum mevrouw drs. M.E.T. Pigeaud-Wijdeveld RC, die sinds 12 september 2011 zitting had in de Raad van Commissarissen (‘RvC’), als nieuwe CEO benoemd.

*Tijdens de laatste Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die heeft plaatsgevonden op 27 september 2012, is de heer drs. F. van Westen als nieuwe commissaris benoemd.

*Op 3 oktober 2012 is een interim-dividend van € 0,47 per (uitstaand) aandeel betaalbaar gesteld.

*Value8 N.V. heeft gedurende 2012, middels het uitbrengen van een ongevraagd bod op de aandelen en aankopen ter beurze, haar belang in Fornix vergroot tot boven de 60%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content