Facebook overtreft verwachtingen, aandeel blijft niettemin duur

Facebook rapporteerde gisteren vorige week over het derde kwartaal. Het bedrijf boekte een omzet die hoger lag dan verwacht; ook qua winst per aandeel wist Facebook de verwachtingen (nipt) te overtreffen.

De analisten van ABN Amro zijn er nog altijd niet van overtuigd dat Facebook toegevoegde waarde heeft voor beleggers; zij blijven een houdadvies hanteren voor dit aandeel.

Meevallende kwartaalcijfers zorgden ervoor dat het aandeel Facebook gisteravond tijdens de late handel 13% in de plus stond. Het bedrijf liet gisteren weten dat de omzet in het derde kwartaal uitgekomen is op USD 1,26 miljard (+32%), hetgeen hoger is dan de USD 1,23 miljard waar analisten op hadden gerekend. De winst per aandeel (wpa) bedroeg USD 0,12 en lag daarmee nipt hoger dan de consensusverwachting.

Aantrekkelijk verhaal te bieden

Ondanks de goede berichten die gisteren uit het kamp van Facebook naar buiten kwamen, zijn de analisten van ABN Amro er nog niet van overtuigd dat het bedrijf beleggers een aantrekkelijk verhaal te bieden heeft. Facebook heeft 1 miljard actieve gebruikers en realiseerde een forse stijging van de omzet.

De wpa bleef echter gelijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Kijkend naar de koers/winstverhouding is het aandeel Facebook bovendien duur in vergelijking met andere internet- en technologieaandelen. De analisten van ABN Amro blijven een houdadvies hanteren voor het aandeel Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content