Euronav verhoogt kapitaal

Met verwijzing naar het persbericht van 5 januari 2014 waarin Euronav de aankoop aankondigde van vijftien (15) Very Large Crude Carriers (VLCC) van Maersk Tankers Singapore Pte Ltd., voor een totale aankoopprijs van 980.000.000 USD, maakte het bedrijf gisteren bekend dat de raad van bestuur beslist heeft om 50.000.000 USD op te halen door middel van een kapitaalverhoging onder het toegestaan kapitaal en dat 5.473.571 nieuwe aandelen zullen worden uitgegeven bij volledige betaling van de intekenprijs op of rond 10 januari 2014.

De intekenprijs voor de aandelen werd vastgelegd op 6,70 EUR per aandeel. Dat is hoger dan de gemiddelde slotkoers van het Euronav aandeel gedurende de 30 kalenderdagen voorafgaand aan de beslissing van de raad van bestuur van vandaag en houdt rekening met een EUR/USD wisselkoers van 1,3634.

Een groep externe institutionele beleggers, waaronder BHR Capital LLC, Glendon Capital Management LP, GoldenTree Asset Management LP, Solus Alternative Asset Management LP, bepaalde fondsen die beheerd worden door York Capital Management Global Advisors, LLC en haar dochterondernemingen, hebben zich ertoe verbonden in te schrijven op de kapitaalverhoging beslist door de raad van bestuur.

Zij hebben zich eveneens geëngageerd voor een volgende kapitaalverhoging onder voorbehoud van schuldfinanciering en goedkeuring van de aandeelhouders.

Zowel de kapitaalverhoging onder het toegestaan kapitaal en de daaropvolgende kapitaalverhoging waarover de aandeelhoudersvergadering dient te beslissen, zijn substantieel overonderschreven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content