Eerste bedrijfresultaten over derde kwartaal zijn goed

De eerste cijfers over het derde kwartaal waren goed. Intel had eind augustus de verwachtingen al neerwaarts bijgesteld, maar de uitspraak dat de omzet in het vierde kwartaal met 1% tot +6% zou groeien, stelde de markt gerust.

Van de zomer was er volgens Theodoor Gilissen Bankiers zorg ontstaan over een terugval in de pc-industrie, maar die zorgen leken nu voorbij.

ASML gooide nog eens olie op het vuur door te zeggen dat het concern een hogere orderinstroom van chipmachines voor het vierde kwartaal verwacht.

Verder kwam Google met sterke cijfers over het derde kwartaal. Bij de financials stelde JPMorgan Chase gerust met mooie resultaten en verdere verbetering van de kredietportefeuille.

De cijfers van General Electric werden vanwege de teleurstellende omzetontwikkeling met minder enthousiasme ontvangen, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

Gisteren was het de beurt aan Philips, dat cijfers liet zien die in lijn waren met de verwachtingen. Later in de week volgen TomTom (Buy), AkzoNobel (Hold) en Ballast Nedam (Hold).

In het buitenland komen toonaangevende bedrijven als Apple en IBM (gisteren), Coca Cola en Yahoo (vandaag), BHP en Manpower (morgen) en Nokia op donderdag.

Manpower is een belangrijke indicator voor Randstad, dat afgelopen week een van de grootstestijgers binnen de AEX was. Theodoor Gilissen Bankiers blijft positief over deze sector en heeft naast Randstad USG People een Buy en Brunel International als Top Pick.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content