Derde keer, goede keer? Deutsche Börse en Londense LSE zetten fusie door

© belga

De beursbedrijven Deutsche Börse en London Stock Exchange (LSE) zijn het eens geworden over een ‘fusie van gelijken’. Dat melden de bedrijven woensdag.

Volgens het akkoord zullen de aandeelhouders van Deutsche Börse een belang krijgen van 54,4 procent in het fusiebedrijf. De aandeelhouders van LSE krijgen een belang van 45,6 procent.

De juridische zetel van het nieuwe bedrijf komt in Londen, maar er zullen hoofdzetels zijn in zowel Londen als Frankfurt.

De huidige baas van Deutsche Börse, de Duitser Carsten Kengeter, zal de nieuwe onderneming gaan leiden. De aandeelhouders en de mededingingsautoriteiten moeten zich nu over de fusie uitspreken.

Het zou de grootste operatie zijn in beursland sinds het Amerikaanse Intercontinental Exchange (ICE) in november 2013 NYSE Euronext (waartoe ook de beurs van Brussel behoort) overnam.

ICE zou overigens nog stokken in de wielen kunnen steken, want het liet eerder weten ook een bod te overwegen op LSE. Het is de derde keer dat de Duitsers proberen LSE te kopen. Eerdere pogingen, in 2000 en 2005, mislukten. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content