Carrefour legt bemoedigende derde kwartaalresultaten voor

Het supermarktconcern Carrefour heeft bemoedigende resultaten in het derde kwartaal voorgelegd. Zwakke verkopen in het thuisland Frankrijk zijn gecompenseerd door sterke resultaten in Latijns-Amerika. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn de verkopen in het derde kwartaal 2,1% gestegen naar EUR 22,63 miljard.

Als van van een gelijk aantal winkel ten opzichte van vorige periode wordt uitgegaan, is de omzetgroei exclusief brandstof met 0,2% echter bescheidener.

De omzet in Frankrijk, goed voor bijna een kwart van het totaal, daalde 1,5% terwijl die in Europa met 3,3% onderuit ging door lagere verkopen in Italië en Spanje.

De omzet in Latijns-Amerika steeg echter 10,1%, terwijl Azië een daling liet zien van 3,1% omdat het concern minder verkocht in China.

Gespannen situatie

De eerste negen maanden van het jaar heeft Carrefour vergeleken met dezelfde periode in 2011 de omzet 1,3% zien stijgen. Dat slaat echter om in een daling van 0,2% als van een gelijk aantal winkel ten opzichte van vorige periode wordt uitgegaan exclusief brandstof.
Carrefour heeft geen outlook afgegeven, maar zegt zich comfortabel te voelen met een verwacht bedrijfsresultaat voor rente en belastingen tussen EUR 2,07 en 2,10 miljard.

Het Franse detailhandelsconcern heeft solide derdekwartaalresultaten overlegd, iets boven de marktverwachting.
Lastige omstandigheden in Frankrijk en Zuid-Europa zijn grotendeels gecompenseerd door sterke ontwikkelingen in Latijns-Amerika.

Ook is het bemoedigend dat terugloop in omzet in Frankrijk minder hard gaat na het kostenreductieplan van de nieuwe topman Georges Plassat.

Toch handhaven de analisten van ABN Amro een advies houden gezien de gespannen situatie in Spanje en Italië en de zwakke verkopen in China.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content