Amerikaanse beurs kan met 20% corrigeren

De S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average kunnen vanaf de recente hoogtepunten met 20% corrigeren. Dat is alleszins de mening van Marc Faber, de uitgever van het Gloom, Boom and Doom rapport. Volgens Faber zou zo’n correctie niet meer dan de logica zelf zijn.

De economische groeivertraagt overal in de wereld, terwijl de bedrijfsresultaten duidelijk teleurstellen. Maar Faber maakt zich over een correctie van dergelijke omvang niet te veel zorgen, in zijn ogen is er van een grote correctie in dat geval zelfs nog geen sprake. Hij zou er in ieder geval zijn nachtrust niet voor laten.

Fiscale en monetaire maatregelen werken niet

De S&P 500 bereikte een piek op 1474,51 punten medio september en dat niveau zal volgens Faber niet zo snel geëvenaard of verbeterd worden. Hetzelfde geldt voor de Dow Jones die eerder deze maand op het niveau van 13.661,87 punten een piek neerzette.

De fiscale en monetaire maatregelen die door de FED en andere centrale banken werden genomen, werken simpelweg niet. Faber houdt rekening met onverwachte neveneffecten met een vervelend karakter. Het is niet empirisch bewezen dat het pompen van geld in een systeem automatisch tot groei gaat leiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content