Vakbonden cabinepersoneel Ryanair willen elke maand een staking houden

Staking bij Ryanair © belga

De vakbonden van het cabinepersoneel bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair in België, Nederland, Italië, Spanje en Portugal gaan elke maand een staking organiseren zolang Ryanair de nationale en Europese wetgeving niet naleeft. Dat hebben ze donderdagmiddag in Brussel bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Op vrijdag 28 september zullen de bonden ‘de grootste staking uit de geschiedenis van Ryanair’ houden. ‘En men hoeft ook niet verrast te zijn als er voor die datum ook sporadisch al andere acties komen, door piloten of andere vakbonden, zoals woensdag in Duitsland’, klinkt het.

De bonden benadrukken donderdagmiddag dat sinds deze zomer de arbeidsvoorwaarden bij Ryanair niet veranderd zijn en dat het bedrijf nog steeds de Europese en nationale wetgevingen niet naleeft. ‘Wij willen niet het faillissement van het bedrijf, maar een wijziging van het management.’

De autoriteiten, nationaal en Europees, moeten volgens de bonden van het cabinepersoneel ook meer doen om Ryanair de wetgeving te doen naleven. Daarom gaan ze donderdagnamiddag om 15 uur langs bij de Europese Commissie.

Partner Content