Rent A Port haalt megacontract Bridgestone binnen

© belga

De Antwerpse ontwikkelaar voor havenprojecten Rent A Port heeft een megadeal gesloten met de Japanse bandenproductent Bridgestone.

’s Werelds grootste rubber- en bandenproducent investeert 500 miljoen dollar in de bouw van een bandenfabriek in de haven van Hai Phong, in het noorden van Vietnam, op tachtig kilometer van Hanoi.

De fabriek komt er op het schiereiland Dinh Vu, op een oppervlakte van 1 miljoen vierkante meter. In juli wordt de eerste steen gelegd. Tegen 2014 moet de fabriek klaar zijn om op te starten. Volledig operationeel moet ze werk bieden aan 1900 mensen en produceert ze 25.000 banden per jaar.

Rent A Port is een dochtermaatschappij van Ackermans & van Haaren (45%) en de Belgische bouwgroep CFE (45%). Het ontwikkelt havenprojecten en biedt wereldwijd een mengeling aan van consultancy, port engineering en puur havenmanagement. In Vietnam verwierf de onderneming in 1998 een concessie (75%) voor de ontwikkeling van het schiereiland Dinh Vu en voor de commerciële invulling van de industriezone, die rechtstreeks uitgeeft op zee. Tientallen bedrijven hebben zich sindsdien in de haven van Hai Phong gevestigd. “Maar het is de eerste keer dat we zo’n grote investering mogen aankondigen,” zegt Marc Stordiau, CEO van Rent A Port.”

Volgens Stordiau heeft de komst van Bridgestone naar de haven van Hai Phong nu al een multiplicatoreffect: “Na de aankondiging van Bridgestone hebben al ruim veertig Japanse bedrijven interesse getoond om te investeren in de Vietnamese haven.” (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content