Oost-Vlaamse Ambassadeur ‘middelgrote’ bedrijven Skyhaus: technologie op maat

NICOLAS DERUYTTER "We profileren ons als een strategische partner die samen met de klant innoveert en disrupteert." © EMY ELLEBOOG
Dirk Van Thuyne Freelance journalist

Nog voordat artificiële intelligente een hype werd, werkte Nicolas Deruytter al met die nieuwe technologie. Voor Skyhaus, dat de ambitie heeft om uit te groeien tot een toonaangevende Europese speler, is die voorsprong een troef.

Skyhaus is de koepel boven enkele jonge bedrijfjes die werken met artificiële intelligentie en machinelearning. ML6 is daarvan het bekendste. “We helpen onze klanten met strategisch en managementadvies op het gebied van artificiële intelligentie, data en machinelearning. Daarnaast bouwen we technologische oplossingen op maat. We profileren ons als een strategische partner die samen met de klant innoveert en disrupteert”, zegt CEO Nicolas Deruytter, die het bedrijf oprichtte in 2013.

Het bedrijf zette jaar na jaar sterke groeicijfers neer. Deloitte nomineerde ML6 vorig jaar voor de Technology Fast 50, de rangschikking van de snelst groeiende vijftig technologiebedrijven in ons land. Corona zette een kleine rem op de groei, maar omdat ML6 in heel wat sectoren actief is, viel de impact van de crisis nog best mee.

De technologie van ML6 helpt verkoopteams efficiënter en datagedreven te werken, optimaliseert de productieplanning, zorgt voor een meer performante kwaliteitscontrole in de industrie en helpt banken en verzekeraars om standaarddocumenten automatisch te verwerken. Eind vorig jaar presenteerde ML6 een tool die op basis van enkele kernwoorden een tekst kan samenstellen.

ML6 – ML staat voor ‘machinelearning’, het cijfer 6 is een knipoog naar MI6, de Britse inlichtingendienst – werkt nauw samen met klanten die een inhaalbeweging willen maken in technologie en innovatie. Het bedrijf helpt hen te bepalen waar artificiële intelligentie het best kan worden ingezet. Op de klantenlijst vinden we namen zoals Pfizer, GSK, UZA, TVH, Randstad, Procter & Gamble, ASML, Melexis, Bekaert, Belfius en ING, maar evengoed kleine bedrijven en start-ups.

Eind 2018 opende ML6 een vestiging in Amsterdam, later volgden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zopas kwam er nog een kantoor bij in Zürich. Het bedrijf telt zo’n honderd werknemers, van wie er zeventig aan de slag zijn in het hoofdkwartier aan het Gentse Sint-Pietersstation.

Vlotte rekrutering

Skyhaus, dat in handen is van CEO Nicolas Deruytter en CTO Matthias Feys, investeert regelmatig in spin-offs. Het nam deel aan de kapitaalronde van de start-ups uman.ai en Paperbox.

Skyhaus ondervindt geen problemen om werknemers te vinden. “In het buitenland is dat iets moeilijker, omdat we daar minder bekend zijn, maar in eigen land verloopt de rekrutering heel vlot. De uitdaging voor de toekomst is keuzes te maken”, aldus Nicolas Deruytter. “We hebben geen onbeperkte middelen en de snelle groei zet druk op de organisatie en het businessmodel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content