Nieuwe vlucht naar India levert 200 extra jobs op bij Brussels Airlines

© belga

Brussels Airlines gaat vanaf maart 2017 vijf keer per week vanuit Brussel naar de Indiase metropool Mumbai vliegen. De nieuwe verbinding levert meer dan 200 extra jobs op, meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Sinds het Indiase Jet Airways eind maart Brussels Airport inruilde voor Schiphol, was er vanuit België geen rechtstreekse verbinding meer met India.

Jet Airways vloog vanuit Brussel op Mumbai en Delhi. Brussels Airlines vult dat gt nu op met vijf rechtstreekse vluchten naar de luchthaven Chhatrapati Shivaji in Mumbai. De ticketverkoop start in september.

“We nemen onze verantwoordelijkheid als nationale luchtvaartmaatschappij en creëren opnieuw extra werkgelegenheid voor ons land”, stelt CEO Bernard Gustin. “De opening van de Mumbai-route zal tot meer dan 200 extra jobs leiden bij Brussels Airlines en een positief effect hebben bij de toeleveranciers”, luidt het. De CEO spreekt van ‘een belangrijke investering in de netwerkexpansie van Brussels Airlines’.

De luchtvaartmaatschappij breidt haar vloot uit met een tiende Airbus A330. De vraag naar rechtstreekse vluchten voor zowel passagiers als cargo is groot, zegt ook commercieel directeur Lars Redeligx van Brussels Airlines.

Mumbai is in passagiersvolume met meer dan 50.000 passagiers per jaar immers de derde belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit België. Bovendien bieden we onze klanten met deze nieuwe route vlotte verbindingen vanuit Mumbai naar de rest van Europa via Brussel.”

Plannen om zoals Jet Airways ook naar New Delhi te vliegen zijn er niet, zegt woordvoerder Geert Sciot. Beide routes werden overwogen, maar het was snel duidelijk dat Mumbai voor Brussels Airlines de beste optie was, omdat het bedrijfsleven voornamelijk daar zit. “Het ging eigenlijk tussen Mumbai en een nieuwe bestemming in Afrika”, zegt Sciot. “We kozen voor Mumbai, maar schrijven de Afrikaanse bestemming nog niet af.”

Delhi zit niet meer op de radar. Brussels Airlines vliegt dus voor het eerst naar Azië. “Tot nu toe stopten we richting oosten in Tel Aviv. De Indiase markt boorden we wel met Jet Airways aan via codesharing (systeem waarbij de ene luchtvaartmaatschappij stoelen verkoopt van de andere, red.).”

De woordvoerder wijst er nog op dat de nieuwe vluchten uit Mumbai zullen aansluiten op die naar de Verenigde Staten en Canada. Bovendien kunnen reizigers in Mumbai eenvoudig aansluitende vluchten van Air India nemen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content