Ikea wil meubels ook via derden aan de man brengen

© REUTERS

Ikea is van plan om zijn meubels ook via derden aan de man te brengen, bijvoorbeeld via de websites Amazon of Alibaba, zo kondigde topman Torbjorn Loof van Inter Ikea aan in een interview met persbureau Reuters. Het meubelbedrijf hoopt zo meer te profiteren van de groeiende e-commerce.

Ikea gaat het concept volgend jaar uittesten, aldus Loof. “Op digitale platformen verkopen we onze producten enkel via onze eigen website. Maar we zien dat het concurrentielandschap aan het veranderen is”.

Nog geen contracten

Volgens de CEO zijn er nog geen contracten getekend met derde partijen. “Ik ga me nog niet uitspreken op welke platformen we gaan uittesten. We willen vooral weten hoe de onlineverkoop evolueert”.

De Zweedse meubelketen is groot geworden met zijn winkels in de stadsrand, met een grote verkoopsoppervlakte en ruime parking. Maar het koopgedrag wijzigt en dus experimenteerde Ikea met stadswinkels en opende het een onlineshop. De verkoop via het internet steeg vorig jaar met 30 procent tot 1,4 miljard euro. Dat is wel nog altijd maar een fractie van de totaalomzet van 34,2 miljard euro, aldus Reuters.

Partner Content