Eerste vrouwelijke bestuurder bij AB InBev

© reuters

María Asuncion Aramburuzabala, de rijkste vrouw van Mexico, wordt de eerste vrouwelijke bestuurder bij wereldbrouwer AB InBev.

“Vanaf 2019 zullen minstens een derde van de bestuurders vrouwen zijn”. Dat meldt het jongste jaarverslag van AB InBev.

Die belofte wordt nu al deels ingelost via de komst van María Asuncion Aramburuzabala. Zij is de vicevoorzitter van de raad van bestuur bij Grupo Modelo. AB InBev neemt de Mexicaanse marktleider volledig over, en daarbij krijgt Grupo Modelo ook twee bestuurzitjes bij de wereldbrouwer.

De Mexicaanse familiale referentieaandeelhouders kopen voor 1,5 miljard dollar AB InBev-aandelen uit de opbrengst van de verkoop van hun belang in Grupo Modelo. Dat stemt ongeveer overeen met 23 miljoen aandelen, want de prijs per aandeel werd vastgelegd op 65 dollar. Het wijzigt dus weinig tot niets – bij een totaal van ruim 1,6 miljard aandelen – aan de huidige controlerende meerderheid van Belgische en Braziliaanse aandeelhouders.

De eerste vrouwelijke bestuurder is de schoonzus van de huidige CEO van Modelo, Carlos Fernandez. María Asuncion werd in 2009 door Fortune verkozen tot een van de meest invloedrijke vrouwen in de wereld, op plaats 26.

De tweede nieuwe bestuurder wordt Valentin Diez Morodo. Het duo nieuwe bestuurders wordt niet aangeduid als onafhankelijk, maar ze maken evenmin deel uit van de familiale groepering Stichting Anheuser-Busch InBev. (W.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content