‘Doorbraak in monsterronde topbenoemingen in zicht’

© Belga
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Premier Di Rupo zal allicht Etienne Schouppe (CD&V) voordragen om de raad van bestuur van Belgacom voor te zitten.

Er lijkt een doorbraak in zicht voor de monsterronde politieke benoemingen waarop de federale regering al maanden broedt. Zo zal premier Elio Di Rupo (PS) op het kernkabinet van donderdag allicht gewezen CD&V-staatssecretaris Etienne Schouppe (70) voordragen om de raad van bestuur van telecombedrijf Belgacom voor te zitten.
Dat vernam de krant De Morgen.

Belgacom

Het mandaat van Theo Dilissen (Open VLD) bij Belgacom liep maanden geleden af. Sindsdien wordt hij ad interim door Michel Mol (MR) vervangen.

Schouppe kan rekenen op de steun van zijn partij CD&V voor deze topfunctie. Binnen de federale coalitie wordt geen veto tegen zijn kandidatuur. Maar er rijzen wel vragen. “Is Schouppe echt het best geplaatst om voor vernieuwing bij Belgacom te kunnen zorgen,” citeert de krant een niet nader genoemd regeringslid.

Topfuncties

Er wordt echter gekeken naar het grotere plaatje, waarbij verschillende strategische topfuncties moeten worden ingevuld.

Luc Lallemand (PS) en Marc Descheemaeker (Open VLD) worden zwaar gesteund door hun partij om hun job bij NMBS voort te zetten. Derde spoorbaas Jannie Haeck (SP.A), die nu de NMBS Holding leidt, zou na de hervorming van de NMBS verdwijnen. Hij wordt bij de Nationale Loterij genoemd, aldus de krant.

Premier Di Rupo stelt voorts voor om het voorzitterschap van de energiewaakhond CREG aan PS-topvrouw Marie-Pierre Fauconnier toe te kennen. Zij zou Guido Camps opvolgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content