Cool+ groep ontslaat personeel

Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

In Bornem zijn de kantoren van de medische-koelmachinedistributeur Cool+ groep dicht. Het overgrote deel van de medewerkers is ontslagen.

In Bornem zijn de kantoren van de medische-koelmachinedistributeur Cool+ groep dicht. Het overgrote deel van de medewerkers is ontslagen.

Na de ontwikkelaars van medische koelmachines Waegener en EMC Medical Instruments zit nu ook de Cool+ groep in slechte papieren. Een aantal van hun verkopers kreeg in februari zijn opzeg. Hun loon voor februari is niet betaald. Hun bedrijfswagen is door de eigenaar teruggevorderd. De kantoren van Cool+ in Bornem zijn gesloten.

Cool+ Belgium werd vorig jaar door de Britse groep Cool+ Europe opgericht om medische koelmachines te distribueren. Die machines vervangen de ijspakken die momenteel in ziekenhuizen en bij sporters worden gebruikt om de zwelling bij verwondingen of na operaties te verminderen. De Cool+ groep stelde in Europa ruim 30 mensen te werk. Blijkbaar verloopt de verkoop minder succesvol dan gehoopt.

Cool+ had zaterdag nog wel een stand op het BrucoSport 2013 congres in Brugge over “Knieletsels in de sport”. Cool+ was daar sponsor. Hun stand werd echter door een zelfstandige bemand.

De vaste vertegenwoordiger van Cool+ Europe, Marc Hoessels, zegt dat hij al sinds half februari die rol niet meer vervult. Volgens de website van Cool+ Europe is hun Belgische zetel nu verplaatst naar Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content