Consolidatiegolf in farmasector: Teva wil bieder Perrigo overnemen

© belga

De consolidatie in de farmasector zet door. Nu wil het Israëlische geneesmiddelenbedrijf Teva de Amerikaanse sectorgenoot Mylan overnemen. Die laatste wil Perrigo inlijven.

Dinsdag maakte het Israëlische geneesmiddelenbedrijf Teva bekend dat het 82 dollar per aandeel biedt op zijn Amerikaanse sectorgenoot Mylan. Mylan aast op zijn beurt op Perrigo, sinds kort de nieuwe eigenaar van Omega Pharma.

Het bod van Teva, 40,1 miljard dollar in totaal, is het hoogste in de sector dit jaar. Het bod van 82 dollar ligt 38 procent boven de koers van 7 april, voordat bekendraakte dat Mylan Perrigo wilde overnemen voor 28,9 miljard dollar. Het bod van ruim 40 miljard is deels in cash en deels in eigen aandelen.

Opvallend: het bod van Teva geldt alleen indien “Mylan de voorgestelde overname van Perrigo, of enige alternatieve transactie, niét afrondt”, zo staat in een persbericht van Teva.

This non-binding proposal is subject to customary conditions, including receipt of regulatory approvals. The transaction would not be subject to a financing condition or require Teva stockholder approval. Furthermore, this proposal is contingent on Mylan not completing its proposed acquisition of Perrigo or any other alternative transactions. (uit het persbericht van Teva)

Teva en Mylan zijn beide beursgenoteerde farmabedrijven gespecialiseerd in generische geneesmiddelen. Dat zijn medicijnen die niet meer door een patent beschermd zijn en die voor de patiënt een pak goedkoper zijn dan het originele merkproduct. Toen de eerste keer uitlekte dat de Israëli’s geïnteresseerd waren, liet Mylan nog verstaan dat het niet geïnteresseerd is in een verkoop en dat een combinatie van de twee bedrijven geen groen licht zou krijgen van de concurrentieautoriteiten. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content