Brazilië ontdekt België

© AFP

Op 13, 14 en 15 november doet een uitgebreide Braziliaanse handelsmissie van 80 personen België aan.

Op 13, 14 en 15 november doet een uitgebreide Braziliaanse handelsmissie van 80 personen België aan. Nooit eerder streek zo’n omvangrijke groep Braziliaanse ondernemers en vertegenwoordigers van lokale organisaties in ons land neer. De delegatie wordt geleid door enkele Braziliaanse politieke gezagdragers. De Belgische overheid zorgt voor volwaardige en evenwaardige gesprekpartners, met de bedoeling de handelsrelaties en de samenwerking tussen beide landen aan te wakkeren.

Antwerpen, Gent en BrusselDe Brazilianen hebben vooral interesse voor sectoren zoals duurzaamheidstechnologie, landbouw en voeding, chemie en biotechnologie, farma, logistiek en bouw.

Tijdens de driedaagse staan ontmoetingen in Antwerpen, Gent en Brussel gepland. In totaal hebben maar liefst 270 Belgische bedrijven tijd vrijgemaakt om met hun Braziliaanse collega’s te praten. Ook de universiteiten van Leuven en Gent, het onderzoekinstituut imec en de havens van Gent en Antwerpen nemen deel.

Mega-evenementen
De top van het Belgische bedrijfsleven – met onder meer AB Inbev, Electrabel en Umicore – en tientallen kmo’ staan te drummen om zich via business-to-businesscontacten aan te bevelen bij de Braziliaanse ondernemingen.

Met mega-evenementen zoals het WK Voetbal 2014 en de Olympische Spelen 2016 in het verschiet, staat er op zakelijk gebied heel wat te gebeuren in Brazilië. Het land beleeft momenteel een sterke groei.

Bilaterale relaties

De Belgisch-Braziliaanse top wordt mogelijk gemaakt door de krachtenbundeling van heel wat organisaties, waaronder Voka, BECI, Agoria, FIT en Cimeira do Brazil, een Belgische vzw die met advies en consultancy de bilaterale relaties tussen Brazilië en België probeert te stimuleren. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content