Zon, zee, strand met butler

Club Med lanceert nieuwe exclusieve vastgoedprojecten met een hoogstaande dienstverlening. Een bemiddeld cliënteel kan investeren in eigendommen onder de zon of in de sneeuw, die deel uitmaken van het luxueuze huuraanbod van de vakantiegroep.

De commerciële herpositionering die Club Med meer dan tien jaar geleden in gang zette onder leiding van zijn voorzitter Henri Giscard d’Estaing is een succes. In februari lanceerde de groep met de Villas et Chalets by Club Med een reeks nieuwe, exclusieve vakantieproducten op de koop- en de huurmarkt. “Het nieuwe concept sluit aan bij onze zoektocht naar een uitgelezen cliënteel”, verduidelijkt Véronique Bertrand, de directrice van de afdeling Villas et Chalets by Club Med. “Deze nieuwe vastgoedprojecten — die zeker niet mogen worden verward met timesharingproducten — zijn gelegen vlak naast vakantiedorpen met vier en vijf drietanden, het equivalent van sterren in de hotellerie. De gebruikers kunnen een beroep doen op dezelfde diensten die aan de bewoners van de dorpen worden aangeboden. Daarnaast staat hen een uitgebreide privéruimte ter beschikking als ze meer intimiteit wensen.”

De nieuwe projecten weerspiegelen de traditionele waarden van Club Med, maar dragen ook het stempel van het nieuwe businessmodel van de groep. “Meer dan een halve eeuw geleden verhief de Belg Gérard Blitz dienstverlening, vrijgevigheid en vriendelijkheid tot de basiswaarden van de onderneming”, zegt Bertrand, die al meer dan dertig jaar voor Club Med werkt. “Door onze jarenlange zoektocht naar toeristische pareltjes op alle continenten beschikken we over een unieke rijkdom aan vastgoed. Het zou jammer zijn niet te profiteren van dat uitzonderlijke vastgoedpatrimonium, en onze klanten en GM’s (gentils membres, nvdr. ) er niet van te laten genieten. Tien jaar geleden hebben we ons voorgenomen dat we, als we zouden bouwen op de gronden dicht bij onze dorpen, we daar het topgamma moesten aanbieden dat overeenstemt met onze nieuwe corebusiness.”

Eerste projecten

De eerste projecten werden al afgewerkt in Valmorel in de Franse Alpen, op de westkust van Mauritius (Villas d’Albion) en het recentst in Belek aan de Turkse kust. De commercialisering van dat laatste project wordt volgende maand aangevat. Alles bij elkaar wordt de investeerders een honderdtal panden — villa’s met zwembad en appartementen in de bergen– aangeboden. Omdat ze goed worden onthaald door bemiddelde GM’s, komen er zeker nog andere locaties bij. In de pers verschenen al berichten over projecten in onder meer Cancun, Marrakesh, Zwitserland en Guadeloupe.

Op Mauritius worden de villa’s met zwembad en met twee, drie en vier slaapkamers te koop aangeboden vanaf 1,4 miljoen euro. In Valmorel is een appartement van 80 vierkante meter met twee slaapkamers al beschikbaar vanaf 550.000 euro. “Maar dit topvastgoed wordt vooral verhuurd. Voor een Villa d’Albion all-in, met zwembad, zicht op de oceaan, een dienstverlening met vijf drietanden en een persoonlijke butler, betaalt de huurder 200 euro per persoon en per nacht, vervoer niet inbegrepen”, meldt Victor Dumont, directeur marketing voor de Benelux.

“We garanderen onze eigenaars een aantal vrije weken all-in — drie in Valmorel, zes op Mauritius. Buiten de gereserveerde weken worden de sleutels overhandigd aan de managers van de club. De eigenaars krijgen in ruil een percentage van de omzet uit de verhuur. We mikken op een rendabiliteit van 3 procent bij een bezettingsgraad van 60 procent. Daarbij komt het gratis onderhoud, want we willen dat ons aanbod echt onberispelijk is”, stelt Bertrand.

Bertrand wijst erop dat de investeerders ook de mogelijkheid wordt geboden om de gratis weken in hun eigendom te ruilen tegen weken op andere Club Med-bestemmingen met een vergelijkbaar comfort. De nieuwe kopers kunnen daarvoor kiezen tussen een verblijf op de zeilboot Club Med II, La Caravelle (Antillen), Gregolimano (het eiland Euboea in Griekenland), Bintan Island Resort (Indonesië) en Villars-sur-Ollon (Zwitserse Alpen).

Belgische investeerders

Het netwerk Engel & Völkers is de exclusieve commerciële partner voor België. Volgens gedelegeerd bestuurder Philippe Rosy combineert dit product een belegging in vastgoed met een persoonlijke service buiten categorie, inclusief butler. Dat moet het veeleisende Belgische publiek wel bevallen, zeker in de Alpen, denkt Rosy.

“We voeren verregaande gesprekken met verscheidene klanten. Omdat het over een nieuw investeringsproduct gaat, moeten we nu het terrein verkennen met de eerste geïnteresseerden, en de financiële instellingen de tijd geven alle fiscale en juridische aspecten van die originele belegging in detail te analyseren.”

PHILIPPE COULÉE

“Het concept van de Villas et Chalets by Club Med sluit aan bij onze zoektocht naar een uitgelezen clientèle”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content