Woods is back

De Amerikaan is opnieuw ‘Tiger Number One’.

De Masters van Augusta (van 7 tot 10 april) komen eraan, en dat is merkbaar. De beste spelers van de wereld proberen indruk op elkaar te maken, en de beste in dat spelletje is niemand minder dan Tiger Woods. Een paar uur na de overwinning van Ernie Els in Dubai, twee weken geleden, won de Amerikaan de Doral Open Miami met één slag verschil voor Phil Mickel- son, maar vooral vijf slagen beter dan Vijah Singh. Meer had Woods niet nodig om opnieuw de nummer één van de wereld te worden.

Vijah Singh is dus 26 weken lang de beste van de wereld geweest, maar nu is zijn rijk uit. Op 9 januari werd Woods al derde in de Open van Hawaï, terwijl Singh toen pas vijfde eindigde. Een week later was het de beurt aan de man uit Fiji om te winnen, meer bepaald in Honolulu, waarmee hij de verloren plaatsen in het wereldklassement goedmaakte. Maar zeven dagen later was Tiger Woods de beste in de Open van San Diego, waarna hij op 6 maart dus ook nog eens de Open van Miami won. Daarmee staat Woods dus opnieuw bovenaan de internationale hiërarchie, een positie die hij van 1999 tot 2004 maar liefst 334 weken lang bekleedde. Dat was trouwens een verbetering van het record van de Australiër Greg Norman, die het 331 weken aan de top had uitgezongen.

Twee weken geleden legde Woods uit waarom hij deelnam aan het toernooi. “Om te winnen. Dat is de enige manier om nummer één in de wereld te worden. Ik weet dat en Vijah weet dat ook. Twee overwinningen in twee maanden tijd, voor mij is dat een goed begin van het jaar.”

Het jaar is niet alleen voor Tiger Woods goed begonnen. Op 6 maart had de voltallige topvier van de wereld al gewonnen. Woods en Mickel-son (vierde) namen elk twee toernooien voor hun rekening, Singh en Ernie Els (3de) elk eentje. Mickelson, de recentste winnaar van de Masters, is momenteel ook in goeden doen. In Miami legde hij Woods zelfs serieus het vuur aan de schenen, en hij blijft voorlopig ook de beste verdiener van het moment. Singh sloeg de laatste dag een 66, net zoals… Woods.

“We zijn allemaal heel goed bezig, want in Miami werd op een zeer hoog niveau gespeeld,” weet Tiger Woods. “Voor het begin van de laatste wedstrijddag dacht ik dat ik goed speelde,” zei Singh. “Dat ik uiteindelijk verloor, was natuurlijk een kaakslag. Maar het gaf me ook energie om nog harder te werken. Ik was niet blij met het resultaat, maar ik genoot van dat duel met Tiger. We speelden heel goed.”

De heren hebben inderdaad respect voor elkaar, maar ook niet meer dan dat. Dat is overigens heel normaal: rekening houdend met hun leeftijd en hun progressiemarge zou de rivaliteit tussen beiden wel eens kunnen oplopen tot het mooiste wat de golfsport ooit mocht beleven.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content